PETRE DAEA: "Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi"

F.D.
Politică / 7 august 2022

"Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi"

Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere, a scris astăzi, pe Facebook, ministrul Agriculturii, Petre Daea, adăugând că este important "să nu mai distrugem şi să păstrăm ceea ce facem", potrivit Agerpres.

"După cum se cunoaşte, în şedinţa de Guvern din data de 3 august 2022, a fost aprobat Programul Naţional pentru Infrastructura principală de irigaţii. Conform prevederilor Legii 136/2022 trebuie să ajungem până în 2027 la 2,6 milioane ha suprafaţă irigabilă, pentru care s-a prevăzut suma de 1,5 miliarde euro de la bugetul naţional. Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere. Aşa că, astăzi, duminică, 7 august 2022, împreună cu directorul general al ANIF, Cornel Popa, am fost la amenajarea Crivina - Vânju Mare, în judeţul Mehedinţi, pentru a vedea stadiul lucrărilor începute în data de 21 iulie 2022. În urma discuţiilor purtate cu constructorul la faţa locului, am putut ajunge la concluzia că termenul de execuţie de 36 de luni va putea fi comprimat, ceea ce este de dorit şi apreciat", a transmis ministrul Agriculturii pe reţeaua de socializare.

În acest context, Daea a afirmat că nu poate ignora distrugerile făcute de-a lungul anilor, "nesăbuinţa şi lipsa de acţiune se pot vedea prin vegetaţia forestieră care a ocupat întreaga secţiune a canalului".

"Văzând staţia de pompare de la Tigănaşi şi canalul de aducţiune de 12 kilometri, care au intrat în programul de reabilitare, derulându-se acum lucrările de curăţire a secţiunii de scurgere, nu poţi trece cu vederea peste distrugerile făcute de-a lungul anilor. Nesăbuinţa şi lipsa de acţiune se pot vedea prin vegetaţia forestieră care a ocupat întreaga secţiune a canalului. Canalele au fost avariate, staţiile de punere sub presiune devastate, practic a fost scos din funcţiune întregul sistem. Acum trebuie să investim, curăţând secţiunea de scurgere, impermeabilizând canalele, înlocuind agregatele cu altele cu consum mai mic de energie şi să punem în funcţiune infrastructura secundară folosind bani europeni. Lucrările de reabilitare au început, timpul de execuţie este stabilit! Important este să avem grijă şi să păstrăm ce facem! Să nu mai distrugem!", a mai scris ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Prin munca asiduă, neîntreruptă...

    35 de ani ne-a durut in pix de toate, dar acum gata nene - sa scăpăm tranșee de irigații noaptea  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb