"Petrom" scumpeşte carburanţii

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 noiembrie 2007

Petrom majorează, începând de joi, ora 0,01, preţul carburanţilor comercializaţi în staţiile proprii, ca urmare a creşterii cotaţiilor internaţionale, adaptată condiţiilor de piaţă din România, informează compania. Astfel, începând cu data de 8 noiembrie, un litru de benzină Eco Premium 95 se va scumpi cu şapte bani şi va costa 3,42 lei, litrul de Premium fără plumb va costa cu şase bani mai mult, adică 3,39 lei, iar benzina Top Premium fără plumb 99+ va fi mai scumpă cu şapte bani pe litru şi se va comercializa cu 3,72 lei/litru. Un litru de OMV Carrera 95 va costa 3,49 lei (plus şapte bani) şi unul de OMV Carrera 100 - 4,11 lei (plus opt bani). Motorina OMV Premium Diesel/Alpine Diesel se va comercializa cu 3,78 lei/litru (plus nouă bani/litru), Top Euro Diesel 4 /Top Nordic Diesel - 3,41 lei/litru (plus şase bani/litru), OMV Sprint Diesel - 3,48 lei/litru (plus şase bani /litru) şi Euro Disel 4 - 3,34 lei/litru (plus şase bani/litru).

Politica de preţuri a Petrom, adoptată la începutul anului 2005, ţine seamă de evoluţiile internaţionale ale preţului produselor petroliere, dar şi de contextul pieţei interne. Petrom SA deţine în România circa 500 de staţii Petrom, dintre care 77 de staţii funcţionează conform unui concept modern, care introduce standarde de calitate internaţională, PETROMV. Petrom este cea mai mare companie românea­s­că de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum şi Comercializare. Petrom exploatează rezerve de petrol şi gaze estimate la un miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de opt milioane tone şi 593 de staţii de distribuţie carburanţi în România.

Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 211 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia. În anul 2006, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.709 milioane euro, EBITDA (Venituri Înainte de Dobânzi, Taxe, Deprecieri şi Amortizări) a fost de 1,020 miliarde euro. În urma majorării capitalului social, OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa centrală, deţine 51,011 la sută din acţiunile Petrom. OMV activează în 13 ţări din Europa Centrală în domeniile de Rafinare şi Marketing şi în 19 ţări pe cinci continente în domeniul de Explorare şi Producţie, Dis­tribuţie gaze precum şi Produse Chimice în 27 de ţări pe cinci continente. AVAS deţine 20,64 la sută din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. deţine 20,11 la sută, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,026 la sută, iar 6,214 la sută aparţin acţionarilor minoritari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb