"Petromidia" se vrea dusă la bursele din străinătate

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 22 aprilie 2005

În schimb, alte companii din grupul "Rompetrol" vor fi listate la BVB

"Rompetrol Rafinare" (Petromidia) nu va distribui dividende în acest an

Mai multe argumente îndreptăţesc conducerea "Rompetrol Rafinare" să vrea ca societatea să fie listată pe pieţele externe. Cel mai important este că acţiunea "Rompetrol Rafinare" Constanţa este subevaluată la Bursa de la Bucureşti, dacă ar fi să apreciem în funcţie de indicatorul PER (preţul de piaţă al acţiunii raportat la profitul net obţinut de societate pe fiecare acţiune), a declarat ieri Dinu Patriciu, preşedintele "Rompetrol". Acest indicator trebuie să aibă un nivel cît mai mic, întrucît arată numărul de ani în care se recuperează investiţia făcută prin cumpărarea unei acţiuni, din profitul net pe acţiune. Dinu Patriciu a explicat că acţiunea "Rompetrol" are un PER de 4,76, cu mult mai mic decît companiile concurente (OMV - PER de 11,41, MOL - PER de 6,97), listate în stră-i-nătate. De asemenea, societatea a obţinut anul trecut şi rezultate financiare peste aş-tep-tări.

Preşedintele companiei a mai declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă: "Ne gîndim să listăm şi alte companii ale Grupului la Bursa de Valori Bucureşti, dar intenţionăm să listăm acţiunile < Rompetrol Rafinare > pe o piaţă externă". Domnia sa a adăugat că o posibilitate ar fi Bursa din Londra.

În ciuda rezultatelor financiare bune din anul 2004, peste media din industrie şi rezultatele primului trimestru din acest an care sînt peste aşteptări, compania nu va acorda dividende acţionarilor. Dinu Patriciu declară: "Acţionarii sînt mulţumiţi de performanţele societăţii ştiind că vor cîştiga mai mult prin încorporarea rezervelor şi prin emisiuni de acţiuni noi". Domnia sa consideră că nu se cîştigă din dividende.

Preţul ţiţeiului ar putea ajunge la 100 de dolari barilul

Preşedintele Grupului Rompetrol este de părere că nivelul cotaţiei ţiţeiului nu poate coborî sub 40 de dolari pe baril, însă este convins că la sfîrşitul anului acesta va atinge 80-100 dolari. Domnia sa este de părere că preţul ţiţeiului are o mare influenţă asupra economiei româneşti, a capacităţii de creştere şi a potenţialului. Dinu Patriciu a declarat: "Indiferent de evoluţia preţului ţiţeiului marja de rafinare va rămîne stabilă în următorii ani".

"Rompetrol" deţine o cotă din piaţa autohtonă de 32% în prezent faţă de 28% anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb