Petru Prunea - reclamat la CNVM

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 august 2008

"STK Financial Societate de Administrare a Investiţiilor" l-a reclamat pe preşedintele SSIF "Broker" Cluj-Napoca, Petru Prunea, la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru manipulare de piaţă.

Petru Prunea a desfăşurat, începând cu luna februarie 2008, o amplă campanie de dezinformare a investitorilor cu privire la Fondul închis de investiţii STK Emergent, îşi motivează reprezentanţii fondului acuzaţiile.

Preşedintele SSIF "Broker" a răspândit prin intermediul mass-media informaţii false în legătură cu Fondul închis de investiţii STK Emergent, STK Financial SAI, şi conducerea acesteia, potrivit aceluiaşi comunicat.

"Sintagmele folosite ("escrocherie financiară, tip FNI, ajunsă la Parchet"; "STK Emergent, un FNI de Cluj"; "STK este o cacealma", STK a cumpărat pământ de la persoane din conducerea sa la preţuri duble faţa de piaţă, retrageri masive de bani din fond, calităţi manageriale întâlnite numai la traficanţi) sunt absolut false şi de o gravitate extremă şi dovedesc intenţia domnului Petru Prunea de a săvârşi, conform legii 297/2004, fapta de manipulare de piaţă prin diseminarea de informaţii prin mass-media care dau sau ar putea să dea semnale false sau care induc în eroare asupra instrumentelor financiare emise de Fondul închis de investiţii STK Emergent", susţin reprezentanţii STK.

Societatea de administrare mai precizează că a luat şi va lua şi în viitor toate măsurile necesare pentru protejarea investitorilor fondului STK Emergent şi se va îndrepta în instanţă împotriva acelora care le prejudiciază interesele.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. era si cazul.Dupa atatea aberatii ........poate dl.Prunea va reveni cu picioarele pe pamant.

    Bravo!!! Era si timpul ca cineva sa ia atitudine contra dlui Prunea

    Ma bucur ca puneti picioarul in prag ca prea va calcat in picioare fara nici un drept. Faceti ce este mai bine pentru investitori ..... el sufera ca cei care mai erau la BRK au migrat. Multa bafta STK

    observ 3 opinii favorabile fondului STK. Nu stiu daca cei trei au citit informatiile spuse de dl Prunea legat de fondul STK, inclin sa cred ca nu, pentru ca aceste informatii mi se par logice , argumentate cu date si cifre care pot fi verificate. In schimb replica venita din partea sefului fondului STK, de altfel observ ca si comunicatul catre CNVM are cam acelasi continut, nu demonteaza absolut deloc acuzatiile aduse de dl Prunea. Este clasica perdea de fum aruncata de cei prinsi cu mita in sac care neavind contraargumente incearca sa devieze atentia de la subiect prin acuzatii vagi, generale fara sa se atinga de fondul problemelor de care sunt acuzati. Domnilor, cu toate faptele prezentate de dl Prunea voi aveti curajul sa investiti vreun ban in acest fond? chiar nu vedeti si prin reactia pe care a avuto seful STK reclama: "Dormiti linistiti ...... FNI lucreaza pentru tine" ? Chiar daca dl Prunea are interese ascunse, pentru mine informatiile prezentate in acest mod, cu argumente la obiect si cu logica intrinseca mi se par esentiale pentru cazul in care as dori sa investesc intr-un astfel de fond.

    Pe la Cluj se zice ca nu-ti faci de lucru cu nebunu', Prunea e recunoscut ca Vadim al pietei de capital, vrem sa vedem cand se satura lumea sa-i mai asculte aberatiile.Latra intr-una ,cica da cifre dar le mai verifica cineva?Da impresia ca stie ce vorbeste, dar in afara ca vrea sa denigreze pe oricine ii iese in cale sub motivul ca vrea binele pietei de capital, un adevarat samaritean al pietei de capital.Ne este rusine ca este clujean, nici ca om nici ca profesionist nu face cinste orasului pe care il taraste numai in scandaluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb