Pfizer România va finaliza, cel mai probabil până la sfârşitul trimestrului al treilea din anul curent, dezvoltarea, la Bucureşti, a unui centru regional de suport pentru organizaţia internă de aprovizionare globală şi administrare a portofoliului (Global Supply Chain & Portfolio Management), potrivit unui comunicat al companiei.
Centrul, denumit Hub APM, va avea un rol de intermediar între pieţele individuale de pe continent şi unităţile Pfizer de producţie din lume, garantând permanent niveluri optime pentru aprovizionarea cu medicamente şi stocuri, conform comunicatului.
Oficialii companiei ne-au declarat că deschiderea acestui hub reprezintă o investiţie pe termen lung, deoarece presupune atât înfiinţarea centrului, cât şi dezvoltarea forţei de muncă.
Reprezentanţii Pfizer România spun că recrutarea echipei centrului de servicii logistice a început deja şi va continua în următoarele luni, până va fi acoperit tot necesarul de personal. Totodată, aceştia preconizează că centrul va fi funcţional până la finalul acestui an.
Hub-ul APM este singurul de acest gen de la noi şi din Europa. Pfizer a decis să deschidă hub-ul în Capitala noastră datorită poziţionării strategice şi a forţei de muncă bine pregătite, după ce a analizat mai multe opţiuni europene de localizare a centrului, au mai menţionat oficialii companiei.
Reprezentanţii Pfizer România sunt de părere că piaţa din ţara noastră este una cu multe provocări şi oportunităţi. De asemenea, aceştia susţin că populaţia din ţara noastră are nevoi medicale care nu sunt întotdeauna acoperite de sistemul medicamentelor compensate şi că unii indicatori cheie, precum mortalitatea infantilă, depăşesc cu mult media europeană, ceea ce face tot mai stringentă nevoia de colaborare dintre autorităţi şi mediul privat.
Reprezentanţii Pfizer România au mai menţionat: "Suntem încrezători că relansarea economică va aduce beneficii pentru pacienţii români, iar bugetul alocat sănătăţii şi în special noilor medicamente va creşte. Sperăm, în special, să vedem schimbări pozitive în procesul de actualizare a listei de medicamente compensate, un segment unde mici modificări ar putea face mari diferenţe în viaţa pacienţilor. Este adevărat că în 2016 s-au făcut progrese notabile în trei zone importante - oncologie, hepatită şi boli rare -, însă există şi alte patologii recunoscute ca fiind prioritare conform strategiei naţionale de sănătate 2014-2020, care nu sunt accesibile românilor în regim compensat, iar aceasta este o pierdere pentru pacient".