DRAGOŞ NEACŞU, ERSTE ASSET MANAGEMENT: "Pilonul II - singura reformă care a rezistat alternanţelor puterii, în ultimul deceniu"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2018

Introducerea pensiilor private obligatorii (Pilonul II) reprezintă singura reformă structurală din ultimii zece ani care a rezistat tuturor alternanţelor de la putere şi a produs numeroase efecte benefice în economia reală şi în comportamentul financiar al românilor, a precizat, ieri, Dragoş Neacşu, CEO al Erste Asset Management, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR).

Potrivit domnului Neacşu, în ultimii trei - patru ani, fondurile de pensii Pilon II au devenit cel mai important investitor instituţional pentru entităţile din economia românească ce apelează la piaţa de capital pentru finanţare.

Dragoş Neacşu a spus: "Peste 30 de companii de la bursă, fie că au capital majoritar de stat sau sunt companii antreprenoriale, în momentul de faţă, beneficiază de finanţare prin intermediul injecţiilor făcute de fondurile de pensii Pilon II, fie prin obligaţiuni corporative, fie prin investiţii în acţiuni".

CEO-ul Erste Asset Management a continuat: "Dacă ar fi să ne uităm la efectul negativ al amânării creşterii contribuţiei care ar fi trebuit, în 2016, să ajungă la 6%, vorbim cam de 1,1 miliarde de euro.

Punând în ecuaţie acestea sume, ce ar fi trebuit deja să se găsească în contul celor şapte milioane de contributori persoane fizice, am putea vorbi, în termeni de piaţă de capital, de o listare de succes a unei companii de talia Hidroelectrica.

Ea ar fi putut să aibă loc deja, iar lucrul acesta ne-ar fi ajutat pentru obţinerea statutului de piaţă emergentă, faţă de cel de piaţă de frontieră, pe care-l avem în continuare şi care ne ţine departe de fluxuri importante de capital".

Dragoş Neacşu a subliniat că fondurile de pensii Pilon II gestionează riscuri pe termen lung, ceea ce nu reuşesc să facă, de cele mai multe ori, indivizii şi gospodăriile individuale, având, totodată, un interes obiectiv într-o creştere economică sănătoasă şi sustenabilă.

Recent, CFA România, asociaţia profesioniştilor în investiţii, a aratăt că în conturile celor şapte fonduri de pensii private obligatorii din ţara noastră s-au strâns peste nouă miliarde de euro.

La Bursa de Valori Bucureşti fondurile de Pilon II deţin circa 1,9 miliarde euro (20% din acţiunile liber tranzacţionate), asigurând circa 15% din lichiditate, potrivit datelor Asociaţiei pentru Pensiile Adminis­trate Privat din România (APAPR).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb