Piaţa Progresul, investiţie de 2,9 milioane lei pentru reabilitare

C.P.
Companii #Construcţii / 7 iunie 2010

După ani de zile în care pieţele Sectorului 4 aveau aspectul unor talciocuri insalubre, marţi, 8 iunie a.c., Primarul Cristian Popescu - Piedone va turna piatra de temelie a noii clădiri în care va funcţiona Piaţa Progresul. Valoarea totală a investiţiei este de 29 miliarde lei vechi. Banii provin din fondurile proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor, realizate prin încasarea taxelor specifice activităţilor desfăşurate.

Aceasta este cea de a doua piaţă din Sectorul 4 care intră într-un amplu proces de reamenajare, modernizare şi extindere, după ce în cursul anului 2009, Piaţa Sudului a fost complet renovată, beneficiind în prezent de 4 hale noi, destinate producătorilor de fructe şi legume, brânzeturi, carne şi produse nealimentare.

Noul complex agro-alimentar va fi situat vis-a-vis de actuala Piaţă Progresul, va avea un regim de înălţime de P+1, însumând o suprafaţă de circa 1.600 m².

La parterul acesteia va fi amenajat un spaţiu destinat comercializării legumelor şi fructelor în special de către producători, în care vor fi amplasate aproximativ 250 de tarabe. De asemenea, prin compartimentare, tot la parterul clădirii vor fi amenajate spaţii comerciale, grupuri sanitare şi birouri în care îşi vor desfăşura activitatea reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4. Astfel de spaţii comerciale şi administrative vor funcţiona şi la etaj, aici urmând a fi amenajat cel de-al doilea grup sanitar. Proiectul prevede şi construirea unei parcări care să deservească noul complex comercial.

Lucrările de construire se vor finaliza în luna august a.c., noua piaţă urmând a fi inaugurată de Sărbătoarea Sfintei Mării (15 august).

Nici clădirea în care în acest moment funcţionează Piaţa Progresul nu a fost "uitată", şi aceasta urmând să intre în reabilitare şi modernizare, însă, abia după finalizarea lucrărilor la noul complex comercial, pentru a crea posibilitatea mutării în noua locaţie a producătorilor. În acest caz, modernizarea vizează refacerea canalizării, a pavimentului, a instalaţiei electrice şi înlocuirea acoperişului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb