Piaţa românească de încălţăminte va depăşi anul acesta 1,4 miliarde de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 18 iunie 2008

Piaţa românească de încălţăminte va depăşi anul acesta valoarea de 1,4 miliarde de euro, în creştere cu peste 100 de milioane euro faţă de anul 2007, a declarat, preşedintele Organizaţiei Patronale Pielărie şi Încălţăminte (OPPINC), Doru Mladin.

În ceea ce priveşte volumul pieţei autohtone "cele peste 2.200 de firme de profil produc circa 70 de milioane de perechi de încălţăminte pe an", a precizat reprezentantul OPPINC.

Însă, din totalul producţiei de încălţăminte, peste 97% este des­tinat exportului. "Ponderea produselor autohtone în piaţa românească de retail este foarte scăzută, iar acest lucru este cauzat de sistemul "lohn", care, deşi în scădere faţă de alţi ani, continuă să reprezinte sub o formă sau alta, modalitatea de bază de lucru în această industrie. Din păcate nu putem nega necesitatea lohn-ului care oferă siguranţă în continuitatea activităţii, dar dă rezultate economice mult reduse, nepermiţând investiţii şi dezvoltare pe termen lung", a explicat Doru Mladin.

Acesta a adăugat că din producţia care merge la export, "mare parte, circa jumătate, este reprezentată încă de contracte de lohn în proporţie de 100%, diferenţa fiind lohn-uri parţiale în care produsul final se realizează în participaţiune între producător şi clientul final extern"

Potrivit OPPINC, industria românească de încălţăminte este, din punct de vedere al calificării şi tehnologiei, la aceeaşi parametri cu media Uniunii Europene, dar peste ţările fost comunis­te, cum sunt Bulgaria, Cehia sau Polonia.

În privinţa materiilor prime şi materialelor pentru sectorul de profil, producţia autohtonă este mult sub necesarul indus­triei, în acest mod firmele fiind nu numai dependente, dar şi vulnerabile în faţa importurilor, potrivit preşedintelui patronatului.

Încălţămintea autohtonă se va scumpi începând cu luna septembrie

Încălţămintea de producţie autohtonă, atât cea pentru export cât şi cea des­tinată pieţei interne, se va scumpi începând cu luna septembrie, a declarat, pentru NewsIn, Doru Mladin, preşedintele Organizaţiei Patronale Pielărie şi Încălţăminte (OPPINC). "În contextul creşterii preţului la utilităţi, transport, forţă de muncă şi, nu în ultimul rând, al dependenţei de importuri în asigurarea ciclului de producţie, cu siguranţă preţul încălţămintei autohtone va suferi modificări, începând cu luna septembrie", a afirmat reprezentantul OPPINC. De asemenea, o presiune suplimentară din zona chiriilor spaţiilor comerciale va contribui la majorarea preţului produselor de profil, a adăugat Mladin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb