Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti au scăzut spectaculos pe finalul şedinţei de vineri, încheind şedinţa cu 9,69% sub cotaţia de joi, la 24,7 lei/unitate.
Brokerii consideră că lichiditatea redusă din piaţă a dus la deprecieri substanţiale pentru mai multe titluri de la noi, pe fondul unei presiuni la vânzare.
Tranzacţiile cu acţiuni BVB au însumat, vineri, 103.000 lei, de 2,5 ori media schimburilor zilnice pe acest emitent, luna aceasta.
Simion Tihon, broker la "Prime Transaction", ne-a spus: "Vineri a fost o şedinţă care, în linii mari, nu a avut volatilitate. În închidere, ordine de valoare mai mare au determinat evoluţii semnificative ale preţului unora dintre acţiuni. Pe fondul unor ordine destul de mici pe partea de cumpărare, tranzacţia de 1.290 de acţiuni BVB din închidere a reuşit să determine o scădere cu aproape 10% a cotaţiei. Şi acţiunile BRD, Transelectrica şi Erste au înregistrat evoluţii semnificative ale preţului în ultima tranzacţie. Un punct comun al acestor simboluri este că toate fac parte din indicele ROTX".
Şi Mihai Mureşian, director operaţiuni la "Intercapital Invest" asociază scăderea BVB cu rulajul scăzut al şedinţei. "Este posibil ca, din cauza lipsei bidurilor consistente, un vânzător să fi pus o presiune mai mare în piaţă", ne-a spus domnia sa, adăugând că nu vede o îngrijorare din acest punct de vedere.
"Asta este piaţa acum şi cei care vor să-şi execute ordinele trebuie să facă mişcări < îndrăzneţe >, dar piaţa cred că se va redresa de la sine şi va reintra în trendul în care evoluează".
Andrei Rădulescu, analist senior la SSIF Broker", aminteşte că au mai fost companii care au scăzut puternic pe închidere, vineri: "Probabil, un investitor a decis, spre închiderea şedinţei să reducă expunerea pe unele companii. Probabil în şedinţa de luni vom asista la o revenire a acestor cotaţii, după declinul sever de vineri".
Şedinţele de la BVB au înregistrat rulaje tot mai mici în ultima perioadă, lichiditatea fiind susţinută în special de tranzacţiile negociate în afara pieţei.
Miercurea trecută, o zi fără schimburi "deal", valoarea tranzacţiilor a fost de numai 2,7 milioane de euro.
Luna aceasta, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewki, a cumpărat, în patru şedinţe, 1.469 de acţiuni BVB, pentru aproximativ 9.100 de euro. Pentru acestea, Sobolewski a plătit între 27 şi 28,4 lei/unitate.
Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a propus distribuirea unui dividend brut de 1,1777 lei/acţiune aferent profitului de anul trecut, adică repartizarea a 95% din câştigul de 9.484.404 lei.
1. bvb= falimentttttttttttt din cauza asfffffffffffff
(mesaj trimis de bvb = faliment!!! în data de 24.03.2014, 18:58)
inca un harinvest si se duce bvb ...asf = mafiaaaaa-= hotieeeeeeeeeee...bvb = faliment!!!