Deutsche Bank AG a raportat pierderi de aproape 5,3 miliarde de euro pentru anul trecut, cauzate de scandalurile care au afectat banca, dar şi de costurile generate de disponibilizările masive. Cel mai mare grup bancar german înregistrase un câştig de 341 de milioane de euro în 2018, iar pentru 2020 are în plan să revină pe profit.
Veniturile din vânzările băncii s-au redus cu 8% anul trecut, la 23,2 miliarde de euro. Deutsche Bank urmăreşte să ajungă la o cifră a vânzărilor de 24,5 miliarde de euro până în 2022.
După publicarea rezultatelor, CEO-ul băncii, Christian Sewing, a declarat: "Am raportat pierderi considerabile pentru 2019, dar am un sentiment pozitiv. Noua noastră strategie dă rezultate, care încep să se vadă în această lună. În plus, veniturile s-au stabilizat în a doua jumătate a lui 2019, reducerile de costuri sunt în grafic, poziţia de capital a băncii s-a îmbunătăţit".
După ce şi-a preluat funcţia de CEO în luna mai 2018 şi după ce, în 2019, a eşuat în încercarea de a fuziona banca pe care o conduce cu rivala Commerzbank AG, Sewing a anunţat, în iulie anul trecut, un plan masiv de restructurare, care presupune retragerea de pe anumite segmente de activitate şi din unele regiuni.
Pierderile de anul trecut au fost cele mai severe pentru Deutsche Bank, după rezultatul negativ consemnat de bancă în 2015: 6,8 milarde de euro.
De menţionat că 2019 a fost al patrulea din ultimii cinci ani în care banca germană a înregistrat pierderi. Dacă nu sunt luate în calcul costurile cu transformarea şi restructurarea băncii, instituţia de credit a avut un profit brut de 2,8 miliarde de euro anul trecut, mai mare cu 7% faţă de 2018.
Banca germană a informat că va reduce la jumătate bonusurile acordate pentru 2019 membrilor board-ului director. În plus, instituţia de credit şi-a înştiinţat angajaţii că va amâna cu câteva luni majorările salariale.
Acţiunile Deutsche Bank au urcat cu 3,7% ieri, la ora 16.42, pe piaţa germană, ajungând la 8,27 euro. În ultimul deceniu, titlurile băncii au pierdut 82%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.01.2020, 12:07)
Sewing asta o fi fost consilier de către Treichl?
Ce părere are The Brute?
Sper ca nu ne răspunzi 'a la Chisinau; brute si nevrute.
1.1. Interesanta comparatie (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 31.01.2020, 17:33)
ar trebui remarcat faptul ca în anul 2014 EGB a avut o pierdere de 5,8 miliarde de EUR la un bilanț de aprox 210 miliarde. Un an mai târziu Deutsche Bank prezenta o pierdere de 6,8 miliarde de EUR la o suma a bilanțului de 1800 EUR. Fiindcă dibacia austriaca sub sceptrul domnului Treichl și a găsit apogeul în nivelarea pierderilor de 5,8 miliarde prin acontracararea acestora cu cele 5,8 miliarde aflate în rezervele de capital a dus pentru cititorii superficiali la un rezultat nu-l în anul 2014. Oricum cupoanele pentru împrumuturile subordonate nu au fost onorate și cu toate acestea Erste Group Bank a trecut fără probleme de acest impediment, bineînțeles fiind ajutata și de faptul ca pana în momentul de fata riscul de credit se calculează la BCR prin metoda standard și nu folosește sistemul modelelor interne, model care trebuia ins aprobat de BNR. Rezumand am putea spune cine nu are firma la Chișinău sa și înființeze una. Pentru adevărații interesați de materie citiți presa internațională în legătură cu rezultatele Deutsche Bank și veți înțelege de ce domnul Treichl și nu domnul Sewing a fost bancherul anului 2019...
2. DB = fantoma bancara
(mesaj trimis de Vali în data de 01.02.2020, 09:01)
nu inteleg de ce mai e tinut in viata mortul asta viu dpdv bancar - DB trebuia de mult sa fie lasa sa crape
2.1. precizati motivele calificativului acordat (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de The Brute în data de 01.02.2020, 15:17)
Draga domnule Vali,
pentru a face o astfel de evaluate trebuie sa aveti niste motive importante care sa va determine la in asemenea limbaj brutal. Pentru a va oferi posibilitatea de a intelege cu adevarat acest Institut financiar va rog sa rasfoiti la intamplare unul din cele 149 de rapoarte financiare pe care aceasta institutie le a publicat si din care vezi intelege adevarata valoare si nu comentariile lipsite de orice fundament de specialitate pe care chiar si medii de renume precum Reuters, Bloomberg, Handelsblatt, Spiegel, New York times, financial times, capital nu reusesc sa razbata prin desisul de cifre si formule.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Anonim în data de 01.02.2020, 16:07)
Doriti sa elaborati?
Dupa rasfoirea rezultatelor financiare pe toate trimestrele si pe final de an...concluzionez, ca banca ar fi ok, mai ales la pretul asta.
2.3. Duminica aveți comentariul (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de The Brute în data de 01.02.2020, 19:47)
pentru a reuși sa distingeti între ce scrie presa mainstream și ceea ce reprezinta într adevăr sloganul PERFORMANTA din PASIUNE.
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.02.2020, 23:55)
DB au pus multa pasiune in performanta de manipulare a cifrelor. Inspiratia DB vine din palma lui Dumnezeu ce a fost asezata pe Goldman Sachs. Sa urmarim implozia pasiunii cu multa performanta.
2.5. Dacă ziceți dumneavoastra (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de The Brute în data de 02.02.2020, 00:48)
Spuneți mi totuși unde sunt cifrele manipulate sa le vedem și noi
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de Anonim în data de 02.02.2020, 10:45)
Inteleg. Din ce am stiu, vor sa-si schimbe sloganul in ceva mai verde sau ceva cu impact pozitiv. Din comentariile dvs vad ca sunteti pro Deutsche Bank. Asta ne face sa fim doi. Dar oare cum au ajuns ei in situatia asta jenanta? Macar au identificat problemele si fac schimbari. Si rezultatele incep sa apara, fapt vizibil si in pretul actiunii.
2.7. FDIC 3 miliarde $ amenda 2016 (răspuns la opinia nr. 2.6)
(mesaj trimis de The Brute în data de 02.02.2020, 19:09)
Draga domnule Anonim,
cu sprijinul redactiei Bursa daca sunteti interesant vom publica intelegerea intre Federal Deposit Insurance Company si Deutsche Bank prin care autoritatea americana de garantare a depozitelor financiare a fost obligata de gatre tribunalul New York la Plata unei sume de 3 miliarde $. Cum vedeti fel putin mid nu imi este cunoscuta vreo situatie in care o autoritatea de supraveghere sa plateasca unui Institut financiar despagubiri pentru modul fals in care au supravegheat piata.
2.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.7)
(mesaj trimis de Anonim în data de 02.02.2020, 19:59)
Hmmm, interesant. Fac niste cercetari in sensul asta. Apreciez informatia si faptul ca nu ma confundati cu "anonim". Raman la ideea ca banca estw pe drumul cel bun din moment ce isi taie din activitatile din strainatate si se focuseaza in principal pe cel din Germania, de unde vin cel putin jumatate din venituri. Iar pretul actiunii este unul ieftin, dar in urcare.