Piperea: "Tribunalul a aprobat reorganizarea Oltchim"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 23 aprilie 2015

Tribunalul Vâlcea a aprobat, ieri, planul de reorganizare a Oltchim, ne-a declarat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea, care este unul dintre administratorii judiciari ai combinatului. Instanţa dispusese amânarea discuţiilor pentru confirmarea planului de reorganizare din 25 martie pentru 22 aprilie, după ce Electrica Furnizare a depus o contestaţie. Domnul Piperea ne-a spus că judecătorul a respins acţiunea Electrica Furnizare şi a aprobat planul.

Electrica Furnizare este o companie din cadrul grupului Electrica SA - unul din principalii creditori ai Oltchim. Electrica Furnizare a contestat tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare aprobat la începutul lunii martie pe motiv că i-a fost subevaluată garanţia la 30% din valoarea creanţei, conform domnului Piperea.

Creditorii Oltchim au aprobat, pe 9 martie, planul de reorganizare a combinatului vâlcean. Acest plan presupune vânzarea combinatului către un investitor privat, soluţie pe care administratorii au mai încercat-o, dar fără succes. Gheorghe Piperea a precizat, recent, că vânzarea Oltchim nu mai stă acum sub presiunea timpului, subliniind: "În plus, combinatul vâlcean nu mai este un pacient în comă, ci s-a stabilizat şi se află în convalescenţă. Din acest motiv, putem spune că reorganizarea a devenit posibilitatea valorificării unei oportunităţi şi nu o metodă de salvare de la faliment. Excludem în continuare posibilitatea falimentului".

Administratorii Oltchim susţin că au decis să continue restructurarea şi eficientizarea Oltchim pentru a face societatea mult mai atractivă, după tentativele eşuate de vânzare din ultimii doi ani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb