Plajele trebuie să asigure cel puţin opt metri pătraţi de zonă de uscat de persoană

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 26 iulie 2007

Noile norme de supraveghere şi control al plajelor amenajate, aprobate, miercuri, de Guvern, prevăd asigurarea a cel puţin opt metri pătraţi de zonă de uscat de persoană faţă de 3,25 metri pătraţi cât este prevăzut în prezent.

Măsura este stipulată de Hotărârea de Guvern, aprobată, miercuri, prin care au fost modificate normele de supraveghere, inspecţie sanitară şi control al zonelor naturale utilizate pentru îmbăiere.

O altă modificare vizează dotarea plajelor cu recipiente pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje. Astfel, dacă vechile norme prevedeau ca plaja "să fie întreţinută în stare de permanentă curăţenie, dotată cu recipiente adecvate pentru colectarea deşeurilor, respectiv un recipient la 150 metri pătraţi zonă de plajă", actul normativ aprobat miercuri prevede dotarea cu cel puţin un recipient pentru colectarea selectivă a deşeurilor la 250 metri pătraţi de plajă. Totodată, plajele trebuie să asigure rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea, managementul zonelor de îmbăiere cuprinde şi asigurarea accesului populaţiei la serviciile publice de salvare acvatică - salvamar şi punctele de prim ajutor.

Potrivit noilor norme, dosarul de autorizare a zonelor naturale amenajate în scop de îmbăiere trebuie să cuprindă un memoriu descriptiv în care se prezintă tipul de plajă, suprafaţa utilizabilă, lungimea porţiunii de teren învecinate cu apa, localizarea celui mai apropiat punct medical, de prim ajutor şi de salvamar, estimarea capacităţii în număr de persoane.

De asemenea, dosarul de autorizare trebuie să mai cuprindă un buletin de analiză a calităţii apei de îmbăiere, efectuat cu maxim 30 de zile înainte de începerea sezonului de îmbăiere, dar şi lista instituţiilor şi a persoanelor care trebuie contactate în situaţia producerii unor poluări.

O altă modificare se referă la obligaţia operatorului plajei de a informa populaţia cu privire la calitatea apei de îmbăiere şi de a afişa rezultatele în locuri vizibile şi într-un limbaj accesibil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb