PNL: Actualul Guvern ne taie apa şi ne stinge lumina

G.F.
Politică / 8 decembrie 2017

PNL: Actualul Guvern ne taie apa şi ne stinge lumina

Capacitatea administrativă a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor va continua să scadă din cauza reducerii resurselor financiare în varianta prezentată în proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2018 de guvernul pesedisto-aldist, afirmă reprezentanţii aleşilor locali ai PNL, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, actualul guvern ia din fondurile care ajungeau direct în bugetele autorităţilor locale ca surse sigure (impozit pe venit şi impozit pe venituri din pensii) şi le transferă la bugetul de stat, pentru a le putea realoca în diverse zone de interes ale clientelei partidelor aflate la guvernare.

"Deja într-o situaţie de avarie, prin responsabilităţi supradimensionate în raport cu resursele financiare alocate, administraţiile publice locale vor fi nevoite să afecteze dramatic dezvoltarea colectivităţilor locale prin lipsa de finanţare a investiţiilor, ceea ce pe termen mediu şi lung va însemna o prăbuşire a nivelului calităţii vieţii în multe comune, oraşe şi municipii.În ultimii 9 ani finanţarea bugetelor locale din impozitul pe venit a scăzut de la 82% pe timpul guvernării liberale la 71,5% în prezent, în acest fel bugetele locale fiind deposedate cu peste 12 miliarde lei", informează PNL.

Liberalii apreciază că degringolada actualului guvern se vede şi din propunerea ridicolă de creştere a procentului din impozitul pe venit de la 41,75% la 43,00% a alocării directe la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, precum şi din abordarea abuzivă în materie de excedente bugetare (propunerea de retragere a jumătate din excedentele bugetare), excedente care ar fi fost sursa sigură de realizare de investiţii publice în comunităţile locale.

"Dimensiunea dezastrului guvernării pesedisto-aldiste din cele 12 luni este dată şi de incoerenţa dintre măsurile prezentate de majoritatea PSD-ALDE în "Programul de guvernare" prin bâlbele privind: alocarea sau nealocarea de 100% a sumelor provenite din impozitul pe venit; impozitarea sau neimpozitarea terenurilor extravilane; scutirea sau nescutirea de impozit a salariilor sub 2.000 lei; reducerea sau nereducerea la 0 a impozitului pe dividende; paleativele de acordare a unor plafoane caraghioase privind alocările financiare pentru comune, oraşe şi municipii", mai precizează liberalii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se transfera problemele de la nivel central la cel local. Adica daca atita puteti sa aveti bugetul local atita va dezvoltati. Prima data trebuie sa fie spus raspicat primarilor: La munca tovarasi si apoi la cersit !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb