PNL ar putea depune o moţiune de cenzură pe impozitul forfetar

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 15 aprilie 2009

Deputatul PNL Bogdan Olteanu a declarat, ieri, că va propune Partidului Naţional Liberal să depună o moţiune simplă pe tema impozitului forfetar, urmând ca, în cazul în care Guvernul nu va elimina acest tip de impozit, să fie introdusă o moţiune de cenzură.

Bogdan Olteanu a explicat: "Propun grupului parlamentar al PNL şi conducerii partidului ca, în zilele următoare, să elaborăm şi să depunem o moţiune simplă pe tema eliminării impozitului forfetar şi a revenirii la cota unică de impozitare. În cazul în care Guvernul nu îşi va însuşi conţinutul acestei moţiuni şi nu va renunţa la impozitul forfetar, doresc să susţin introducerea unei moţiuni de cenzură pe această temă".

În opinia sa, prin introducerea acestui tip de impozit Executivul trece de la atitudinea pasivă faţă de criză la una activă, dar care înseamnă încurajarea şi adâncirea crizei prin împovărarea firmelor aflate deja în dificultate economică, informează Agerpres.

Potrivit deputatului PNL, introducerea impozitului forfetar încalcă două prevederi ale Codului Fiscal: predictibilitatea taxelor şi cea care stabileşte că orice modificare intră în vigoare la data de 1 ianuarie a anului viitor şi nu la data de 1 mai a anului în curs.

Bogdan Olteanu susţine că impozitul forfetar poate alunga companiile străine, în condiţiile în care economia naţională are nevoie de ele mai ales pe perioada crizei.

De asemenea, potrivit lui Olteanu, acest impozit descurajează înfiinţarea de companii noi, investiţiile şi încurajează companiile să găsească metode de a eluda plata impozitelor.

Liberalii nu vor vota rectificarea bugetară

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat, ieri, după ce a participat la şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului la care a fost invitat şi premierul Emil Boc, că liberalii nu vor vota rectificarea bugetară propusă de Guvern.

Varujan Vosganian a explicat: "În opinia noastră, nici legea bugetului adoptată luna trecută, nici această rectificare nu se bazează pe o evaluare corectă a realităţilor şi, din acest punct de vedere, în continuare Guvernul nu prezintă credibilitate în onorarea obligaţiilor fundamentale ale statului. Guvernul solicită dezbaterea de urgenţă a acestei rectificări, noi nu vom vota această rectificare şi opinia mea este că Executivul va avea mari dificultăţi în trecerea unora dintre măsurile cuprinse în rectificare - mă refer la impozitul forfetar minim obligatoriu şi la regimul deductibilităţilor privind TVA".

Fostul ministru al Economiei şi Finanţelor a adăugat că rectificarea bugetară marchează de fapt "eşecul politicii fiscal-bugetare a Guvernului Boc".

Liberalul a precizat că Guvernul nu a dat răspunsuri relevante legate de modul în care va fi redus deficitul bugetar, în condiţiile în care acesta a crescut de la 2, la 7%.

"Cum se va putea ca deficitul bugetar pe întregul an să fie de 24 de miliarde de lei atunci când în primele trei luni ale anului s-a ajuns la aproape nouă miliarde de lei, aceasta în condiţiile în care prin rectificarea bugetară se agravează una dintre cele mai mari deficienţe ale legii bugetului - subfinanţarea cronică a unor ordonatori de credite precum Ministerul de Interne, Ministerul Agriculturii, Ministerul Apărării", a arătat Vosganian.

Liberalul a susţinut că eşecul politicii fiscal-bugetare a Guvernului Boc se va reflecta şi în domeniul investiţiilor publice, al legiferării Codurilor juridice şi al ordinii publice, unde a acuzat existenţa unei "debandade" relevate la nivelul Ministerului de Interne

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb