PNL: Formularul 600 - "birocraţie fiscală absurdă"

Vlad Dobrea
Politică / 14 ianuarie 2018

Formularul 600 - "birocraţie fiscală absurdă"

PNL a acuzat astăzi Guvernul că a mai introdus o nouă obligaţie declarativă, "complet inutilă", Formularul 600", prin care, potrivit unui comunicat de presă al liberalilor remis redacţiei noastre, "sunt sancţionaţi cetăţenii activi".

"Guvernul PSD-ALDE face o nouă dovadă a prigoanei împotriva segmentelor sociale active, a românilor care aduc surplus în societate prin munca lor susţinută, prin efort suplimentar, prin risc asumat. Este motivul pentru care, în viziunea PSD-ALDE, statul trebuie să-i penalizeze. Ca şi cum numărul declaraţiilor la care este obligat un contribuabil nu era îndeajuns de mare, iar haosul produs de transferul contribuţiilor de la angajat la angajator nu era suficient, Guvernul a mai introdus o nouă obligaţie declarativă, complet inutilă: Formularul 600", se arată în comunicat.

Aceeaşi sursă afirmă că toate persoanele fizice care au realizat în 2017 alte venituri decât cele de natură salarială, chiar dacă au şi calitatea de salariat, iar aceste venituri extra-salariale sunt mai mari de 12 salarii minime - adică 22.800 lei (12 luni x 1.900 lei salariul minim), au obligaţia să depună la autoritatea fiscală Formularul 600.

"Concomitent, plătesc suplimentar contribuţii de sănătate plafonate la zece salarii minime. Aceasta în condiţiile în care respectivele persoane plătiseră deja contribuţii în calitate de salariaţi - adică, o dublă impunere - iar serviciile medicale de care beneficiază sunt aceleaşi cu ale unui simplu salariat. Aşadar, Guvernul PSD introduce o altă povară asupra micilor întreprinzători şi, astfel, toate persoanele fizice beneficiare de dividende, cu venituri peste plafonul celor 12 salarii minime, sunt obligate la plata CASS, chiar dacă acestea sunt salariaţi şi, implicit, plătitori de contribuţii. Pentru toţi aceşti contribuabili care au şi venituri salariale, Guvernul dublează plata contribuţiilor", se mai arată în comunicat.

Mai mult, afirmă PNL, sute de mii de contribuabili care obţin venituri din arendă, chirii, activităţi independente, profesii liberale, dar chiar şi micii întreprinzători care obţin apoi venituri din investiţiile lor sub formă de dividende sau din tranzacţionarea de acţiuni "sunt puşi pe drum" de ANAF pentru a depune noua Declaraţie, chiar până la finalul lunii ianuarie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Domnule Vlad Dobre nu este dubla impunere.Baza de impozitare e diferita .

    Mai citeste. 

    1. Sunt tampiti. Din ciclul care urla mai tare. S-a creat o isterie , era si anul trecut 600, si 200, 220 etc. Ca pfa le completam si nu mi-au picat c...le mai am:))

    Pai cei care obt.venituri din chirii ar vrea sa vina fiscul la ei sa le ia formularul.e si posibilitate de a apela la un contabil, la multe decl.e si posib.electronica, la altele prin posta cu mandat.

    Cand sa o depuna la anul pt.anul trecut.? 

    1. Nu ai inteles nimic!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb