PNL: Introducerea concediului fără plată, o altă măsură halucinantă a guvernului Boc

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 12 august 2009

Liberalii consideră că impunerea concediului de zece zile fără plată face parte din seria soluţiilor "halucinante" ale Cabinetului Boc şi nu face decât să amâ­ne până după prezidenţiale introducerea altor măsuri mai dure, potrivit unui comunicat de presă, citat de NewsIn.

Liberalii au declarat: "Guvernul Băsescu-Geoană-Boc continuă seria măsurilor halucinante. După al miniştrilor de a returna bugetului 20% din salariile de demnitari, Guvernul României îşi dovedeşte creativitatea printr-o nouă măsură, şi anume impunerea unui concediu fără plată, pe o perioadă de 10 zile, angajaţilor din sistemul bugetar. Această măsură se traduce în realitate prin muncă voluntară prestată de angajaţii sistemului bugetar".

Liberalii cer guvernanţilor să explice "cum se va desfăşura curba de sacrificiu a celor 10 zile de concediu fără plată, mai ales în domenii sensibile ca educaţia, sănătatea sau ordinea publică".

În opinia PNL, această decizie ar fi una luată "pe picior" şi fără o analiză a efectelor, pe argumentul că "este imposibil să obligi 1.300.000 de oameni să intre în concediu fără plată".

Liberalii mai precizează că economiile la buget nu se fac cu riscul blocării activităţii în educaţie, sănătate sau ordinea publică, ci prin reducerea "raţională" a cheltuielilor.

Potrivit comunicatului, măsura ar fi una tipică pentru un Guvern "iresponsabil", care doreşte doar să amâne măsurile dure până după alegerile prezidenţiale.

Liberalii au declarat: "Totodată, am putea să înţelegem că şi membrii Guvernului şi ai Administraţiei Prezidenţiale, în frunte cu Emil Boc şi Traian Băsescu, vor intra în concediu fără plată. Singurul lucru benefic pentru România ar fi dacă ei şi-ar lua concediu fără plată, dar nu de 10 zile, ci unul mai lung".

PNL consideră această măsură disperată şi cere insistent Guvernului să explice public care este situaţia reală a economiei.

"Cetăţeanul are dreptul să ştie dacă salariile şi pensiile sunt în pericol de a nu mai fi plătite", conchid liberalii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dl.Taricceanu unde esti,liberalilor treziti-va si bateti tara in lung si in lat,sa scapam de tradatorii astia de tara odata,caci noi si mai ales copii nostri nu vor mai avea tara de cat cu numele.TREZITI-VA ROMANI!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb