PNL: Pilonul II de pensii este distrus la lumina zilei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 februarie 2019

Partidul Naţional Liberal acuză actuala guvernare că distruge cu bună ştiinţă Pilonul II de pensii. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că "Pilonul II de pensii este distrus la lumina zilei de un guvern de infractori, cu precizia unor hoţi profesionişti". Dancă cere oprirea OUG 114/2018, invocând declaraţia economistului şef al BNR, Valentin Lazea, potrivit căreia toate cele şapte fonduri din Pilonul II ar vrea să se retragă din România din cauza acestei ordonanţe: "Economistul şef al BNR, Valentin Lazea declara: «Înţeleg că toate cele 7 fonduri din Pilonul II vor să se retragă din România, din cauza OUG 114 ». O astfel de declaraţie ar produce un cutremur financiar în orice economie de piaţă din lume. La noi, însă, distrugerea Pilonului II de pensii, de către o grupare de infractori din PSD şi ALDE, şi naţionalizarea economiilor celor peste 5 milioane de români continuă fără nicio ezitare. E ca şi cum Dragnea şi Vâlcov se uită în ochii noştri în timp ce bagă mâna în buzunarele noastre după portofel. Oameni buni, verificaţi câţi bani aveţi la Pilonul II, s-ar putea să fie ultima dată când îi mai vedeţi în contul vostru. Dragnea şi Vâlcov sunt deja cu mâna în contul vostru să vă ia banii din Pilonul II. Opriţi OUG 114, opriţi furtul PSD - ALDE de la Pilonul II! Cereţi parlamentarilor PSD-ALDE-UDMR din judeţul vostru să oprească aplicarea OUG 114!".

OUG 114, adoptată de Guvern în luna decembrie, a fost criticată de opoziţie şi de marile companii, premierul Viorica Dăncilă anunţând intenţia de a o modifica.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Evident, urmaresc dizolvarea pilonului II care va avea ca si consecinta anularea datoriei publice detinute de acestea. Adica vreo 10% din datoria guvernamentala. Ca in Polonia.

    Apoi se vor putea imprumuta mai mult si vor fura banii imprumutati prin parteneriate publice-private si fondul suveran de investitii, fabricatii (PPP si FSI) care pot sa faca orice cu banii, fara sa raspunda in fata nimanui. 

    Acesti indivizi care au facut aceasta ordonanta n-au construit in viata lor nimic, n-au facut nici macar o paine sau un scaun, au "lucrat" doar la stat, dar nu-si pot justifica averile din salarii.  

    Astia vor sa implementeze faza a doua a aberatiilor lui socol "wage lead growth" , adica investitii masive, dupa ce in prima faza au crescut salariile. 

    Fix ei s-au gasit sa faca investitii, avand experienta vasta in dosirea de tablouri sub pat si de lingouri de aur in cavouri. Experienta dovedita cu probe!

    Asa ca asteptati-va sa puna mana pe bani si sa-i investeasca cum stiu ei mai bine. 

    1. I-MI DAU SEAMA SI EU, CA AICI ESTE VORBA DE RAUTATE , DE INVIDIE , SI MAI ALES , DE URA !!! DE FOARTE MULTA URA !!! DE CE VOI SA AVETI CEVA , SI NOI, NU!!! N-ARE NICI 1 IMPORTANTA , DACA ESTE VORBA DE CITEVA SUTE , S-AU CITEVA MII DE LEI , ADUNATI IN CATIVA ANI ? DE CE SA-I AVETI ? TOT NU STITI CE SA FACETI CU EI !!! N-AR STA MAI BINE IN BUZUNARELE TARII ? CA DOAR , TARA VA PLATESTE PENSIILE , NU CAPITALISTII MURDARI , CARE O SA VI-I DEA CINE STIE CAND ???

      nu mai folosi majuscule, e foarte enervant de citit. - pune in titlu sunt nervos, si noi intelegem

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb