Polisano lansează primul program transatlantic de chirurgie valvulară minim-invazivă din Transilvania

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 10 iunie 2015

Polisano lansează primul program transatlantic de chirurgie valvulară minim-invazivă din Transilvania

Spitalul European Polisano din Sibiu a încheiat un parteneriat transatlantic cu Spitalul Universitar de Stat New York, în vederea lansării primului program de chirurgie valvulară minim-invazivă din Transilvania.

Programul constă într-un schimb de know-how în domeniu şi va fi lansat prin realizarea în premieră pentru Transilvania a primelor intervenţii de plastie mitrală, efectuate de echipa Heart Team a Spitalului European Polisano.

Prin intermediul acestui program, pacienţii diagnosticaţi cu afecţiuni ale valvelor inimii vor putea beneficia de intervenţii minim-invazive de reparare a valvei naturale, fără să mai apeleze la proceduri de chirurgie clasică pentru înlocuirea valvei. O astfel de boală frecventă este insuficienţa mitrală care, netratată, duce la mărirea ventriculului stâng şi scăderea funcţiei de pompă, cu apariţia insuficienţei cardiace, boală care determină o calitate scăzută a vieţii şi mortaliltate crescută pe termen mediu şi lung.

"Misiunea noastră este de a dezvolta în Sibiu un centru de referinţă internaţională în chirurgia cardiovasculară, dar la costuri accesibile pacienţilor din România. Prin înfiinţarea acestui parteneriat, Spitalul European Polisano oferă pacienţilor cu patologii grave ale inimii şansa de a beneficia de proceduri moderne de tratament, cu recuperare rapidă, realizate cu echipamente noi de înaltă performanţă şi sub îndrumarea unor medici de top, cu o bogată experienţă internaţională în domeniul chirurgiei valvulare minim-invazive", a declarat Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică.

Programul va fi lansat prin realizarea în premieră pentru Transilvania a unui număr de trei intervenţii de plastie mitrală, la pacienţi cu vârste cuprinse între 50-60 de ani, de către Echipa Inimii - Heart Team, alcătuită după model european, din chirurgi cardiovasculari şi cardiologi intervenţionişti de renume internaţional: Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică, Dr. Nicolae Florescu, şeful Secţiei de Cardiologie Intervenţională şi Dr. Alexandru Voican, medic specialist Cardiologie Intervenţională, împreună cu anestezişti şi cardiologi clinicieni. Medicilor Polisano li se va alătura o echipă medicală din New York, alcătuită din Dr. Charles Lutz, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Universitar New York, cu 22 de ani de experienţă profesională în acest domeniu şi Dr. Sorin Topor, şeful Secţiei de Anestezie din cadrul Spitalului Universitar New York, medic român care profesează în străinătate de 20 de ani.

"Valoarea investiţională a programului este de peste jumătate de milion de euro şi constă în achiziţionarea instrumentarului necesar şi a unui echipament special conceput pentru o mai bună monitorizare pre şi post intervenţii chirurgicale de acest gen", a afirmat Av. Dr. Remus Borza, preşedintele Grupului Polisano.

Pe lângă operaţiile realizate, parteneriatul va fi concretizat prin organizarea unor cursuri de vară susţinute de echipa de medici din New York în cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pai da ca toate spitalele bune sunt prin transilvania si nu in Bucuresti

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb