POLIŢIA DE FRONTIERĂ Aproximativ 22.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

Comunicate de presă / 6 octombrie 2021

Aproximativ 22.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, dintr-un imobil nelocuit şi în apropierea frontierei de stat, o cantitate totală de 21.700 pachete cu ţigări, în valoare de 254.550 lei, marfă ce urma să fie transportată şi comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Ieri, 5 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, colegii noştri au observat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, în curtea unui imobil nelocuit, dar şi în interiorul acestuia, de pe raza localităţii Crăciuneşti, judeţul Maramureş, mai multe colete voluminoase.

În prezenta şi cu acordul unei femei care are grijă de imobilul respectiv, poliţiştii de frontieră au intrat în interior de unde au ridicat mai multe colete cu ţigări, de provenienţă Duty-Free.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

Drept urmare, coletele cu ţigări descoperite au fost transportate la sediul instituţiei, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.200 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 120.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au desfăşurat, în data de 04.10.2021, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au observat pe direcţia localităţii Sarasău, judeţul Maramureş, mai multe persoane care transportau spre un autoturism parcat în zonă, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul ţării.

Colegii nostri au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi maşina, fugind spre teritoriul statului vecin.

Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul Ucrainei.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Autoturismul şi coletele au fost transpotate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 11.500 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 134.550 lei, iar autoturismul în valoare de 7.500 lei a fost indisponibilizat până la finalul cercetărilor.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb