Poliţia Română cumpără un soft prin care să descopere autorii încă neprinşi

G.U.
Miscellanea / 29 iulie 2020

Poliţia Română cumpără un soft prin care să descopere autorii încă neprinşi

Poliţia Română va implementa un sistem informatic, folosit deja cu succes de Canada şi alte state europene, transmite Digi24. Acolo vor fi introduse dosare vechi şi noi de mare violenţă, urmând ca programul, în baza unor algoritmi, să urmărească legături între fapte care au acelaşi mod de operare, astfel că în final anchetatorii vor primi indicii preţioase. Aplicaţia "nu uită nimic": orice sesizare, inclusiv în care cineva reclamă un comportament deviant într-un autobuz de călători, va fi introdusă acolo. Şi orice se poate dovedi extrem de folositor pentru prinderea infractorilor.

"Dacă exista acest sistem Vclass la momentul respectiv, poate Stan Eugen nu s-ar fi întâmplat, nu ar fi fost atât de multe fapte comise. În sarcina lui s-au reţinuit 18 agresiuni sexuale, poate se oprea la 7-10, puteam să îl dibuim, identificăm", spune comisar-şef Antonio Marinciu, director adjunct la Direcţia de Investigaţii Criminale.

În aplicaţie vor fi trecute toate datele pe care poliţiştii le adună într-o anchetă penală. Acestea vor putea fi comparate cu informaţiile din alte mii de cazuri, a adăugat sursa.

"La omoruri li se mai spune semnătura criminalului". Ucigaşul japonezei a muşcat de gât victimele, acest lucru va fi introdus în aplicaţe şi ne va da un semnal în momentul în care altă fapt de omor va fi cu acelaşi mod de operare", mai spune comisarul-şef Antonio Marinciu.

Anchetatorii speră ca tehnica modernă să îi ajute în cele peste peste 200 de dosare de mare violenţă în care nu au reuşit să dea de urma făptaşilor. Sistemul permite şi schimbul de informaţii cu alte ţări în care este folosit.

"Vor fi si incendierile, când se comit în mod repetat, vor fi şi faptele oarecum mărunte, ademenirile minorilor de către diverse persoane necunoscute, o sesizare care nu îmbracă forma penală, dar o sesizare a unui cetăţean cum că cineva într-un autobuz sau parc cineva pipăie, mângâie", explică directorul adjunct al DIC.

180 de poliţişti şi procurori vor fi instruiţi de specialişti canadieni, ca să lucreze cu noul program.

Poliţia Română încă nu poate găsi o persoană dispărută prin localizarea telefonului mobil. Legislaţia nu permite interceptarea dispozitivelor decât în cazul în care există indici că ar putea fi vorba despre infracţiuni.

"Copii dispăruţi, indentificaţi după 19 ani. S-a întâmplat chiar anul acesta, un dispărut din Călăraşi, cu probleme psihice din păcate, internat centru-spital, a fost identificat pe baza unor informaţii după aproape 19 ani! Niciun caz nu este abandonat, niciun caz, dacă avem informaţii, va fi reluat şi investigat", spune Emilian Gânţoi, comisar-şef în Direcţia de Investigaţii Criminale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb