Poliţia rusă a întrerupt un forum al opoziţiei

G.B
Internaţional / 23 mai 2021

Poliţia rusă a întrerupt un forum al opoziţiei

Poliţia rusă a întrerupt ieri o întâlnire a unor aleşi independenţi pentru "nerespectarea" normelor sanitare împotriva COVID-19, un pretext respins de opoziţie care denunţă presiuni politice înaintea alegerilor legislative din septembrie, transmite AFP, citată de Agerpres.

Conform ONG-ului specializat OVD-Info, cel puţin patru persoane au fost arestate cu prilejul acestui forum din oraşul Veliki Novgorod (nord-vest).

Activista Iulia Galiamina, care a fost reţinută, a povestit că reuniunea a fost declarată "ilegală" deoarece a depăşit nivelul autorizat de 30 de persoane, ceea ce este fals, potrivit acesteia.

Autorităţile au "dispersat" forumul pentru că "nu vor ca oamenii să trăiască normal" în Rusia, a afirmat Iulia Galiamina pe Twitter.

Un alt participant, Serghei Vlasov, a făcut cunoscut pe reţeaua Telegram că toţi militanţii prezenţi în clădirea care găzduia întâlnirea au fost amendaţi pentru încălcarea regulilor sanitare.

Programat pentru 22 şi 23 mai, forul urma să reunească aleşi din treizeci de regiuni pentru a-şi coordona campania în vederea alegerilor legislative din septembrie. În perspectiva scrutinului, autorităţile şi-au intensificat în ultimele săptămâni presiunile asupra opoziţiei, în special asupra partizanilor opozantului aflat în închisoare Aleksei Navalnîi.

La mijlocul lui martie, un forum al unor membri ai opoziţiei aleşi la nivel local a fost deja întrerupt la Moscova de către poliţie, fiind arestate aproximativ 200 de persoane.

Forţele de ordine au pretextat că întâlnirea a fost organizată "cu încălcarea regulilor sanitare" şi că "printre participanţi erau membri ai unor organizaţii cu activităţi indezirabile".

În acelaşi timp, autorităţile ruse au ridicat la începutul anului principalele restricţii împotriva epidemiei şi au permis mai multe mitinguri mari fără legătură cu opoziţia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. acolo va fi o revolutie foarte mare si cu mult sange pe strazi asa cum nu a mai vazut globul in tot secolul XX

    vai de sufletul rusilor simpli!  

    e dictatura pe fata acolo!

    nu e de mirare ca fug rusii ca potarnichile in orice alta tara ...  

    1. Unii va contesta afirmatiile, altii va ironizeaza... eu personal am inchis cateva tranzactii in profit pe spusele dumneavoastra :) Buy eurusd merge bine momentan. buy petrol a fost bine insa acum are o corectie (oare va creste in continuare?). Am vazut ca nu preconizati de bine pt lira. O vanzare ar fi buna?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb