Georgescu: Stabilizarea situaţiei din Grecia ne va crea şi nouă premise mai favorabile

Ziarul BURSA #Politică / 19 iunie 2012

Florin Georgescu

Florin Georgescu

Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, a declarat, ieri, după întrevederea cu grupul parlamentar al PSD din Cameră, că stabilizarea situaţiei din Grecia va crea şi României premise mai favorabile de evoluţie economică viitoare, întrucât nu vor mai exista şocuri externe. "Sperăm ca în Grecia lucrurile să se tranşeze într-un mod profund democratic după aceste alegeri în ceea ce priveşte guvernarea şi măsurile asumate de noul Executiv, aşa încât sperăm ca Zona Euro să se stabilizeze şi să se consolideze şi, sigur, România va beneficia de pe urma acestei evoluţii, nemaiavând de-a face cu şocuri externe", a spus Georgescu, citat de Mediafax.

El a precizat că, pe plan intern, România se află la un nivel de stabilitate corespunzător. "Intern, noi stăm bine. Din punct de vedere macroeconomic, suntem la nivel de stabilitate corespunzător. (...) Stabilizarea situaţiei din Grecia ne va crea şi nouă premise mai favorabile de evoluţie economică viitoare", a spus Georgescu.

El a menţionat, de asemenea, că România este pregătită şi cu măsuri rezervă în cazul unor şocuri externe.

Georgescu: Rectificarea bugetară, la sfârşitul lunii iulie

Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, a mai spus că rectificarea bugetară va avea loc la sfârşitul lunii iulie şi că Guvernul Ponta îşi va respecta toate obligaţiile asumate până în prezent. "Situaţia execuţiei bugetare este bună. În semestrul doi avem în vedere programarea cheltuielilor în raport cu evoluţia veniturilor bugetare pentru a respecta criteriile convenite cu instituţiile financiare internaţionale. Vom avea şi o rectificare bugetară la sfârşitul lunii iulie, aşa cum prevedere Legea responsabilităţii fiscale. În acea perioadă va începe şi misiunea de revizie a acordurilor încheiate cu aceste instituţii, în următoarele zece zile după 25 iulie vom avea vizita echipei mixte - CE, FMI şi BM şi vom examina împreună mersul acordului", a declarat Florin Georgescu.

El a precizat că Guvernul Ponta va lua măsuri de adaptare a parametrilor economici fără a diminua veniturile nominale ale cetăţenilor.

"Noi ne respectăm obligaţia şi de a reîntregi salariile la bugetari, şi de a restitui unele sume pentru pensionari din ce le-a fost reţinut. Dar criza este prezentă, de aceea nu avem creştere economică foarte ridicată, nu putem da drumul la lucrări de investiţii mai mari, ne limităm la a ierarhiza priorităţile şi a face ce e mai important", a spus Georgescu.

Întrebat dacă rectificarea va aduce pensionarilor bani în plus, Georgescu a răspuns: "Ceea ce ne-am angajat, vom respecta. Dacă vor fi resurse în plus pentru alocare, sigur, vom vedea la momentul rectificării şi le vom direcţiona inclusiv în zona pensiilor - asta, repet - dacă avem bani şi dacă ţara dispune de asemenea resurse".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb