Poliţiştii de frontieră români au salvat 60 de cetăţeni din Sudan, Siria, Somalia şi Irak din apele Mării Egee

A.C.
Miscellanea / 21 octombrie 2017

Poliţiştii de frontieră români au salvat 60 de cetăţeni din Sudan, Siria, Somalia şi Irak din apele Mării Egee

Poliţiştii de frontieră români au salvat 60 de cetăţeni din Sudan, Siria, Somalia şi Irak, aflaţi pe o barcă gonflabilă care risca să se scufunde în apele Mării Egee. Numărul celor salvaţi de la începutul acestui an de poliţiştii români flaţi în misiune Frontex în Grecia este de aproximativ 1.300 de persoane, potrivit unui comunicat din presă.

În comunicat se menţionează: "La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "POSEIDON 2017", au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 60 de cetăţeni din Sudan, Siria, Somalia şi Irak, dintre care 19 copii şi 14 femei, care se aflau pe o ambarcaţiune gonflabilă ce risca să se scufunde".

Conform sursei, ieri, la ora 05.15, echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Comune "POSEIDON 2017", coordonată de Agenţia FRONTEX, a identificat, pe timpul unei misiuni specifice de patrulare desfăşurate în Marea Egee, o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată cu persoane.

În comunicat se arată: "După evaluarea situaţiei şi având în vedere supraaglomerarea ambarcaţiunii şi riscul de a se scufunda, poliţiştii de frontieră români au demarat acţiunea de salvare. La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 60 de persoane, 19 copii, 14 femei şi 27 bărbaţi, care au declarat ca provin din Sudan, Siria, Somalia şi Irak".

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru asistenţă medicală, identificare, înregistrare şi amprentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb