POLONIA: Plata reparaţiilor de război de către Germania ar putea întârzia

V.G.
Internaţional / 29 iulie 2022

Plata reparaţiilor de război de către Germania ar putea întârzia

Ar putea dura "o întreagă generaţie" până ca Polonia să reuşească să convingă Germania să plătească despăgubirile restante pentru distrugerile din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a avertizat astăzi Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului guvernamental Lege şi Justiţie (PiS), relatează dpa, potrivit Agerpres.

Un raport referitor la problema plăţilor restante urmează să fie publicat pe 1 septembrie, a indicat Kaczynski pentru agenţia de presă poloneză PAP.

Germania a invadat şi ocupat Polonia în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale, ceea ce a dus la ample distrugeri şi decese. A achitat mai multe tranşe de reparaţii, dar s-a opus continuării plăţii, solicitată de Polonia, argumentând că aceasta a renunţat la ele în trecut şi nu a menţionat acest subiect în momentul reunificării germane, în 1990.

Kaczynski a precizat că a abordat problema despăgubirilor în timpul discuţiilor cu liderul opoziţiei germane, Friedrich Merz, care s-a aflat săptămâna aceasta în vizită în Polonia. Acesta i-a spus însă că niciun guvern german nu ar aproba plăţile în momentul de faţă.

"Am răspuns că istoria este dinamică", a mai declarat Kaczynski, potrivit căruia este vorba de o dispută care nu se va încheia întrucât are atât componente materiale cât şi morale.

Liderul polonez, în vârstă de 73 de ani, a adăugat că s-ar putea ca plata despăgubirilor să nu aibă loc în timpul vieţii sale. "Dar odată ce începem acest lucru, nu-l mai putem opri", a afirmat Kaczynski, pentru care problema reparaţiilor de război reprezintă o prioritate politică personală.

Această problemă ar putea fi şi unul din subiectele-cheie în perspectiva alegerilor legislative de anul viitor din Polonia, mai scrie dpa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb