Ponta va sesiza CC după ce producătorii de vinuri din Vrancea s-au plâns de suprataxare

F.A.
Companii / 5 octombrie 2013

Ponta va sesiza CC după ce producătorii de vinuri din Vrancea s-au plâns de suprataxare

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, la Focşani că va sesiza Consiliul Concurenţei (CC) după ce mai mulţi producători de vinuri din Vrancea s-au arătat nemulţumiţi că retailerii solicită preţuri cu 40 la sută mai mari decât producătorilor străini, iar preţurile produselor româneşti se măresc artificial.

"Mi-aţi dat o temă. Până în prezent am reuşit să impunem în supermarketuri Colţuri de produse româneşti cu produse alimentare şi vinuri. O să sesizez Consiliul Concurenţei şi chiar o să verific", a spus premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Primul ministru a subliniat că vinurile româneşti sunt de foarte bună calitate. "Când vin la Vrancea plec greu. Promovăm viticultura românească cu mare drag şi în ţară şi la Parlamentul European. Pe unde mergem luăm cu noi vin şi produse bio româneşti", a declarat premierul.

Victor Ponta a vizitat vineri după-amiază mai multe standuri de vinuri din Piaţa Unirii din Focşani, unde se desfăşoară Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2013". Gazdele i-au arătat cum se făcea vinul, "aurul vrâncean", pe vremea lui Ştefan cel Mare, iar apoi l-au invitat să ciocnească un pahar de tulburel şi să deguste o pastramă de oaie. Premierul s-a arătat satisfăcut de calitatea produselor şi le-a urat producătorilor să aibă cât mai mulţi clienţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, i-a prezentat şefului Guvernului un proiect agroturistic cu fonduri europene intitulat "Drumul producătorilor europeni" şi l-a invitat la o degustare de vinuri din podgoriile vrâncene.

În perioada 3-6 octombrie la Focşani se desfăşoară Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2013". Timp de patru zile, municipiul Focşani devine capitala vinurilor româneşti, aceasta fiind cea mai mare sărbătoare a podgorenilor. Potrivit organizatorilor, festivalul reprezintă cea mai bună oportunitate pentru ca vinurile din Vrancea, cea mai mare podgorie din România, să ajungă pe pieţele din lumea întreagă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb