POPESCU: "Dorim să facem plafonare privind preţurile la energie - introducem un plafon superior la ordonanţa de compensare"

J.P.
Miscellanea / 15 octombrie 2021

"Dorim să facem plafonare privind preţurile la energie - introducem un plafon superior la ordonanţa de compensare"

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a declarat că, săptămâna viitoare, PNL ar urma să facă amendamente la proiectul de lege privind OUG referitoare la compensarea preţurilor la energie prin care să introducă şi o măsură privind plafonarea, conform Agerpres.

El a fost întrebat dacă, în opinia sa, este posibilă propunerea formulată de PSD prin proiectul de lege privind plafonarea preţului la energie.

"Mie mi se pare greu de făcut acest lucru, pentru că lasă la latitudinea furnizorilor creşterea preţului, complet necontrolat, fără absolut niciun control, ştiind că vor fi tot timpul despăgubiri de la bugetul de stat şi o plafonare şi pentru cei cu venituri foarte mari şi pentru cei cu venituri mici şi medii nu mi se pare justificată. Da, măsura plafonării, am spus-o (...) dorim să face plafonare, să punem un plafon superior la ordonanţa de compensare", a explicat Popescu, înainte de şedinţa conducerii PNL.

Întrebat de ce nu amendează proiectul PSD privind plafonarea, el a punctat: "Avem proiectul nostru de lege, ordonanţa care este în Parlament se discută şi acolo o să punem amendament de plafonare a preţurilor".

Ministrul a susţinut că urmează să fie discutat şi un mecanism de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili.

"La nivelul Comisiei Europene se discută, în principiu, despre consumatorul vulnerabil, există posibilitatea, obligativitatea nedeconectării consumatorilor vulnerabili, o avem în lege. Dacă premierul a anunţat acest lucru, sigur că o să discutăm acest mecanism şi există posibilitate, de exemplu, de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili, dacă nu au posibilitate să plătească, în compensare cu datorii la bugetul de stat ale furnizorilor, în sensul că soldul acela se va regăsi într-o parte. Nu putem obliga furnizorii, dar statul, dacă doreşte să ia această măsură, poate să identifice această soluţie, vă dau un exemplu", a indicat Virgil Popescu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. N-am inteles nimic din ce spune acest imbecil. Plafonarea trebuie facuta la producator si furnizor.. Ce treaba are asta cu veniturile mari si mici, ce importanta are ?? Deci vorbim de o plafonare a preturilor de furnizare nu de veniturile consumatorilor, ca nu se aplica la ei plafonarea.

    Asta iarasi amesteca consumatorul vulnerabil definit de lege cu restul consumatorilor vulnerabili dati de preturile enorme la energie si gaze.  

    Amanarea facturilor la plata e o masura la fel de imbecila ca si amanarea ratelor. La ce drku serveste o amanare la plata a unei facturi enorme, sa o platesti mai tarziu sau ce ?? 

    Astia NU sunt sanatosi la cap !!! 

    1. In realitate ponderea populatiei nu este vulnerabila; au optiunea sa faca greva sau sa inchida pe termen scurt ca forma de protest.

      Vulnerabila este reteaua de productie si distributie caci marginalul lor de profit scade in termeni reali; simultan statul incepe sa piarda in termeni reai venituri! 

      Plafonarea la un pret superior garanteaza statului ca va avea "X" venituri (+ -) pe o perioada anume; venituri pe care tot statul poate sa anticipeze un excedent sau un deficit (si aici este discutabil caci ei pot declara excedent cand in termeni reali tot deficit ramane; pot declara deficit cand in termen reali deficitul sa fie adancit de n" ori mai mult decat suma raportata in contabilitate; din cauza piramizarii cheltuielilor / a datoriillor socul final se vede doar in moment de schimbare ciclu economic cand etc bule de bani incep sa rasufle). 

      Consumatorul "vulnerabil" ajuta la mentinerea sistemului; este un pion bun pe tabla de joc! 

      semnat comenturi "cretine" 

    Demisia. Un tradator a inchis termocentrala Mintia (Deva) 1200 MWh. Ce se mai lauda ca il felicitau cei de la UE. Normal aia se bucurau ca vor avea piata de desfacere. Tradator la canal cu el, Demisia ba.. Demisia. Asa este cand toti prostii conduc aceasta tara.

    1. Totul a fost cu premeditare pentru imbogatirea camarilei de partid,la ce pret vrea sa plafoneze pretul?

    Ministrul a forțat ,, faza " să devenim din exportator importator de ENERGIE : demisia !!!

    CUM E CU EXPORT-IMPORTUL DE ENERGIE, FARA ASIG UNUI CONSUM INTERIOR ECHITABIL, CHIAR DACA ERAU CONDITII? UNDE ESTI, TEPES-DOAMNE?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb