POSIBILĂ RETROGRADARE DIN CAUZA PIERDERILOR Ratingul UBS, plasat sub supraveghere de S&P şi Moody"s

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 septembrie 2011

Moody"s: "Pierderile UBS ridică un semn de întrebare cu privire la capacitatea băncii de a finaliza cu succes reconstrucţia operaţiunilor de investiţii".

Moody"s: "Pierderile UBS ridică un semn de întrebare cu privire la capacitatea băncii de a finaliza cu succes reconstrucţia operaţiunilor de investiţii".

Agenţiile de evaluare financiară Standard & Poor"s (S&P) şi Moody"s Investors Service au plasat vineri, sub supraveghere pentru o posibilă reducere, calificativul băncii elveţiene UBS AG, care a anunţat recent pierderi de 2 miliarde dolari din tranzacţii neautorizate.

"Examinarea se va concentra pe slăbiciunile managementului riscului grupului bancar", au spus reprezentanţii Moody"s, iar cei de la S&P au anunţat că vor lua o decizie asupra ratingului la momentul la care vor avea detalii privind pierderile băncii şi problemele din sectorul de management al riscului.

În opinia analiştilor celor două agenţii, pierderea de 2 miliarde de dolari va fi "gestionabilă" dacă suma se confirmă şi nu va mai creşte.

"Pierderile ridică un semn de întrebare cu privire la capacitatea UBS de a finaliza cu succes reconstrucţia operaţiunilor de investment banking", potrivit Moody"s.

Amintim că, la data de 15 septembrie, UBS a anunţat că a înregistrat o pierdere de 2 miliarde de dolari din cauza unor tranzacţii neautorizate efectuate de un trader al diviziei de investiţii. Banca a avertizat că ar putea fi neprofitabilă în trimestrul al treilea al anului curent, dar a subliniat că nu sunt afectaţi clienţii săi.

Poliţia londoneză l-a arestat, în legătură cu acest caz, pe Kweku Adoboli, un bărbat în vârstă de 31 de ani, trader la UBS. Adoboli a fost pus vineri sub acuzare.

Angajaţii diviziei de investiţii ar putea rămâne fără bonusuri

Mii de bancheri ai UBS ar putea rămâne fără bonusuri în acest an, din cauza pierderilor cauzate de tranzacţiile neautorizate, potrivit cotidianului britanic Financial Times (FT).

FT arată că, în prima jumătate a anului, divizia de investment banking din cadrul UBS a înregistrat un profit înainte de taxe de 1,2 miliarde franci (1,37 miliarde dolari), iar în urma fraudei, aceasta s-ar putea confrunta cu un deficit de 650 de milioane de dolari.

În opinia analiştilor, dacă divizia nu reuşeşte să obţină profit în acest an, ar putea fi invocată o prevedere din contractele bancherilor, care permite grupului să plătească bonusuri reduse semnificativ sau chiar zero angajaţilor ale căror prime sunt legate de profitabilitatea operaţiunilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb