PPC încheie un acord pentru a achiziţiona portofoliul de 629 MW de energie regenerabilă al Evryo Group

A.F.
Companii / 6 august

PPC încheie un acord pentru a achiziţiona portofoliul de 629 MW de energie regenerabilă al Evryo Group

PPC anunţă că a încheiat un acord obligatoriu cu Evryo Group, deţinut de fonduri gestionate de Macquarie Asset Management, pentru a achiziţiona portofoliul său de generare de energie regenerabilă din România, care este compus din 629 MW de energie din surse regenerabile în exploatare şi aproximativ 145 MW active aflate în dezvoltare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, acordul are o valoare totală a întreprinderii de aproximativ 700 de milioane de euro, iar evaluarea generală este în conformitate cu tranzacţiile anterioare de pe piaţă, suma totală fiind supusă ajustărilor obişnuite.

Achiziţia consolidează şi mai mult strategia de creştere a Grupului PPC în România şi Europa de Sud-Est, prin adăugarea unui portofoliu semnificativ de operaţiuni din surse regenerabile, ce include o capacitate instalată de 600MW de energie eoliană, 22MW de energie hidroelectrică, 6MW stocare în baterii, 1MW de energie solară şi aproximativ 145MW active aflate în dezvoltare. La finalizarea acordului, portofoliul de energie din surse regenerabile în exploatare al PPC în România se va dubla, iar capacitatea totală instalată, în exploatare, a Grupului PPC va ajunge la 5,3 GW.

Grupul PPC are o vastă experienţă în operarea proiectelor de energie regenerabilă, având un portofoliu semnificativ de energie solară în Grecia. Această tranzacţie va extinde şi diversifica operaţiunile de energie regenerabilă prin adăugarea de proiecte eoliene la scară largă şi hidrocentrale în România.

Finanţarea tranzacţiei este structurată pentru a fi compatibilă cu politica financiară a Grupului PPC, pentru a rămâne în cadrul plafonului de îndatorare ţintă al Grupului. La finalizare, Grupul PPC va adăuga un EBITDA estimat de 100 milioane EUR anual.

Dl. Georgios Stassis, Chairman şi Chief Executive Officer al Grupului PPC a declarat: "Această achiziţie reprezintă un nou pas semnificativ pentru strategia generală de creştere a Grupului PPC în Europa de Sud-Est. Accelerăm dezvoltarea producerii de energie din surse regenerabile în România prin dublarea portofoliului nostru de surse regenerabile în exploatare, mai ales cu energie eoliană şi hidroenergie, diversificându-ne şi mai mult mixul energie regenerabilă, cu active situate în cele mai căutate regiuni din România, cu viteze puternice ale vântului. Strategia noastră regională în domeniul energiilor regenerabile vizează generarea de energie pe pieţe atractive, cu un portofoliu de tehnologie diversificat. Europa de Sud-Est este o piaţă din ce în ce mai interconectată, cu preţuri convergente la energie şi, astfel, valoarea poate fi creată din sinergiile adiacente în tranzacţionare, aprovizionare şi diversificare a riscurilor."

Citigroup Global Markets Europe AG şi Euroxx Securities SA acţionează în calitate de consilieri financiari, iar Clifford Chance în calitate de consilier juridic al Grupului PPC în legătură cu achiziţia.

Încheierea Achiziţiei este de aşteptat să aibă loc până în al patrulea trimestru al anului 2024 şi va fi supusă anumitor condiţii preliminare obişnuite pentru acest tip de tranzacţie, inclusiv, printre altele, autorizarea din partea autorităţilor antitrust relevante.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb