Premier Energy cumpără CEZ Vânzare, cu un portofoliu de 1,4 milioane de clienţi

T.B.
Companii / 21 decembrie 2023

Premier Energy cumpără CEZ Vânzare, cu un portofoliu de 1,4 milioane de clienţi

Premier Energy, unul dintre furnizorii şi distribuitorii de gaze naturale din România a achiziţionat compania CEZ Vânzare, deţinută de Macquarie Asset Management şi cu un portofoliul de 1,4 milioane de clienţi, se arată într-un comunicat al Premier Energy, remis redacţiei. Tranzacţia intră în vigoare după finalizarea tuturor procedurilor legale şi comerciale necesare, potrivit sursei citate. CEZ Vanzare va rebranduit cu numele noului proprietar, informează sursa.

Interesul manifestat de noul acţionar validează atât importanţa pe care compania Premier Energy, deţinută de fondul de investiţii Emma Capital, a capătat-o în cei zece ani de când activează pe piaţa din România, cât şi potenţialul acesteia de a dezvolta piaţa locală de profil, se mai arată în comunicat.

Potrivit companiei, "Este o mare bucurie şi realizare pentru noi această tranzacţie. Achiziţia CEZ Vânzare este un pas extrem de important în strategia noastră de dezvoltare locală şi regională, în linie cu planul anunţat de a deveni o platformă energetică regională. Suntem implicaţi pe termen lung în distribuţia şi furnizarea de gaze naturale în România, precum şi în producţia şi furnizarea de energie electrică din surse regenerabile. Avem un business care se extinde atât organic, cât şi prin achiziţii şi fuziuni, iar obiectivul nostru este integrarea pe verticală. Aşadar, preluarea CEZ Vânzare creează sinergii în grupul nostru şi ne completează portofoliul", a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy.

Strategia CEZ Vânzare va rămâne concentrată pe furnizarea de energie electrică şi gaze naturale şi strâns corelată cu nevoile clienţilor noştri, informează sursa. Tranzacţia şi schimbarea de proprietate nu vor avea niciun impact asupra prevederilor contractuale dintre companie şi clienţii săi, angajaţi, furnizori sau parteneri, transmite compania. De asemenea, echipa şi detaliile de contact ale CEZ Vânzare rămân neschimbate în perioada următoare, potrivit comunicatului.

Până la finalizarea tranzacţiei, clienţii sunt invitaţi să utilizeze aceleaşi canale de comunicare pentru orice aspect legat de operaţiunile companiei, în acelaşi spirit de dialog orientat către soluţii, precizează sursa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Care sunt beneficiile cu clienților și ale României în această tranzacție ?!Ce aduce benefic clientului român schimbarea proprietarului companiei CEZ vânzare??Preturi mai mici?!,servicii de mentenanță mai prompte,pene de curent mai rare.Personal nu vad nimic benefic mutarea"ouăle lor"in alt cos .Ba trebuie sa ne așteptăm chiar la râu în sensul majorării prețurilor la gaze și electricitate,că de ,noul proprietar trebuie sa recupereze bani plătiți la achiziție.Nu vine Această companie Premier Energy dintr-o,un exces de mărinimie sa preia câteva milioane de clienți!!!

    1. Concret, ce propui, Cocoşilă?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb