Premierul a trimis Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia

V.I.
Companii / 17 ianuarie 2019

Premierul a trimis Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a verifica inclusiv modului de stabilire şi acordare a drepturilor salariale, a anunţat, astăzi, Guvernul.

În urmă cu o săptămână, minerii de la CEO au declanşat o grevă, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Ei au obţinut ulterior promisiuni privind unele majorări salariale, dar o parte dintre ei nu au renunţat la protest. În noaptea de miercuri spre joi, una din cele trei unităţi funcţionale ale termocentralei de la Rovinari a fost închisă pe fondul reducerii rezervelor de cărbune, informează News.ro.

"Obiectivele controlului constau în verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modului de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societăţii Complexul Energetic Oltenia, respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă la nivelul acestei entităţi, exploatarea resurselor minerale şi constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiţii şi dezvoltare", se arată în comunicat.

În plus, Corpul de control al primului-ministru a mai efectuat acţiuni de control ce au vizat încheierea de către CEO a unui contract de transfer al activului Unităţii Miniere de Carieră Berbeşti către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea, precum şi preluarea de către Electrocentrale Grup a datoriei Termoelectrica faţă de CEO.

În plus, controlul vizează respectarea de către CEO a prevederilor legale cu privire la angajarea şi plata cheltuielilor de sponsorizare şi a altor cheltuieli de finanţare a unor activităţi sportive.

"Dintre acestea, în anul 2018, au fost finalizate două acţiuni de control ce au vizat primele două obiective enunţate mai sus, iar concluziile rezultate au fost comunicate instituţiilor abilitate. Totodată, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru verificări şi măsuri potrivit competenţelor", se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ma mir ca nu a trimis jandarmii (le sta in caracter astora din PSD sa dicteze, sub o forma sau alta).

    Cat timp fac legea in energie pungasii de la ALDE si din celelate structure afiliate o sa avem deceptii mari. Ia uitati-va cresteri de preturi la energie si de 30% in medie/an. Uitati-va unde se duc? Spre distributie care este in mare parte privatizata. Productia este dispretuita , angajatii de acolo sunt prost platiti si se vor vedea intr-un timp foarte scurt intreruperi la consumatori casnici ,la energia electrica. Daca un angajat mediu in energie are un salariu net de 3000 ron iar o asistenta medicala net are net 4200 despre ce vorbim?

    Asta vreti asta aveti. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb