PREMIERUL BINALI YILDIRIM: "Turcia ţinteşte relaţii mai bune cu Egiptul şi Siria în viitor"

Ziarul BURSA #Internaţional / 5 septembrie 2016

"Turcia ţinteşte relaţii mai bune cu Egiptul şi Siria în viitor"

Turcia, care a trecut printr-o perioadă tensionată cu Israelul şi Rusia, intenţionează să-şi normalizeze relaţiile cu Egiptul şi chiar să refacă legăturile în viitor cu Siria, unde a lansat o ofensivă transfrontalieră, potrivit declaraţiilor făcute, recent, de către premierul turc, Binali Yildirim, citat de Reuters.

"'Cu voinţa Domnului, va avea loc o normalizare (a situaţiei) cu Egiptul şi Siria'', a declarat Yildirim într-o şedinţă cu miniştrii, adăugând: "'Turcia a demarat eforturi serioase pentru normalizarea legăturilor cu Egiptul şi Siria.

Orice demers de ameliorare a relaţiilor va reprezenta un pas înainte în politica sa regională, care dă semne de pragmatism crescând, potrivit analiştilor citaţi de Agerpres.

Turcia a făcut apel mult timp la preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, să plece de la putere, în cadrul unei soluţii politice la conflictul din Siria, dar recent a fost mai puţin vocală în legătură cu necesitatea ca liderul de la Damasc să-şi părăsească funcţia imediat. Ankara este preocupată mai mult de perspectiva divizării Siriei şi de o posibilă creare a unei enclave kurde la graniţa sa.

Relaţiile cu Egiptul au fost tensionate de când armata egipteană, în timpul preşedinţiei lui Abdel Fattah al-Sisi, l-a înlăturat de la putere, ca urmare a unor proteste de masă, pe preşedintele ales Mohamed Mursi, provenit din rândurile Frăţiei Musulmane. Turcia a strâns relaţiile cu primul preşedinte islamist al Egiptului.

Analiştii sunt de părere că decizia Turciei de a reface legăturile cu Israelul, tensionate din cauza problemei palestiniene, şi relaţiile cu Rusia, întrerupte din cauza doborârii de către Ankara a unui avion militar rus în Siria, a dat un semnal privind un demers mult mai pragmatic în politica turcă externă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. traducere corecta;Din voia lui Dumnezeu[Allah].....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb