Premierul Boc s-a întâlnit cu delegaţia Consiliului Director al BERD

F. A.
Politică / 19 octombrie 2010

Primul-ministru Emil Boc a avut azi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie formată din membri ai Consiliului Director al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), informează un comunicat remis redacţiei.

Premierul Emil Boc a punctat oportunităţile de dezvoltare a afacerilor în ţara noastră, menţionând faptul că Executivul pune accentul pe prioritizarea proiectelor de investiţii şi pe susţinerea parteneriatului public privat. "Parteneriatul public-privat reprezintă cartea de succes, în viitor, pentru dezvoltarea marilor proiecte de investiţii. Avem fundamentarea legală pentru implementarea contractelor de tip parteneriat public-privat, iar România prezintă o serie de oportunităţi pentru realizarea unor astfel de proiecte, îndeosebi în infrastructură şi îmbunătăţirea eficienţei energetice", a afirmat premierul Emil Boc.

În cadrul întrevederii, primul-ministru a subliniat că Guvernul susţine menţinerea volumului de afaceri al BERD în România, prin încurajarea acordării cu prioritate a finanţării proiectelor care beneficiază de fonduri europene, a împrumuturilor pentru finanţarea economiei reale şi a proiectelor de finanţare directă a corporaţiilor din România. "În calitate de prim-ministru voi utiliza toate pârghiile legale pentru a sprijini implicarea mai activă a BERD în finanţarea sectorului privat românesc. Economia reală, îndeosebi Întreprinderile Mici şi Mijlocii, are nevoie de finanţări directe, iar BERD poate continua să fie un partener important în ceea ce priveşte continuarea unor proiecte care să asigure crearea de locuri de muncă, aduc venituri fiscale la bugetul statului şi transferă tehnologie, sprijinind totodată crearea de produse cu înaltă valoare adăugată pentru export", a declarat primul-ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb