Premierul Ciucă- discuţii despre situaţia de securitate la Marea Neagră şi despre efectele agresiunii militare ruse în Ucraina

G.D.
Politică / 18 mai 2022

Premierul Ciucă- discuţii despre situaţia de securitate la Marea Neagră şi despre efectele agresiunii militare ruse în Ucraina

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, astăzi la Palatul Victoria, cu o delegaţie formată din membrii Colegiului Regal de Studii de Apărare (Royal College of Defence Studies) din Marea Britanie. Delegaţia a fost formată din ofiţeri militari cu grad superior aparţinând unor instituţii de securitate şi apărare din mai multe state, membri ai Programului de Strategie Globală, un curs care se concentrează pe teme de stabilitate şi securitate la nivel înalt. În cadrul discuţiilor, premierul a analizat situaţia de securitate la Marea Neagră şi a avut un schimb de opinii pe tema efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, cu accent pe solidaritatea manifestată de aliaţi şi pe eforturile ţării noastre de a gestiona efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, inclusiv prin urmărirea atingerii obiectivului de a obţine independenţa energetică, informează News.ro.

Cu acest prilej, prim-ministrul Ciucă a prezentat poziţia geostrategică a României în UE şi NATO, strategiile şi instrumentarul României în domeniul securităţii naţionale, dar şi modul de gestionare a situaţiei din Ucraina şi acţiunile întreprinse de Guvernul României în sprijinul refugiaţilor, conform sursei citate.

Şeful Executivului a mai subliniat faptul că România, încă de la momentul ocupării ilegale a Peninsulei Crimeea, în 2014, şi până la agresiunea pe scară largă din zilele noastre, a susţinut ferm independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, cu referire la graniţele Ucrainei recunoscute la nivel internaţional.

"Umbrela de securitate oferită de NATO a determinat, în contextul solidarităţii aliaţilor, o reliefare a importanţei celei mai puternice construcţii politico-militare, context în care România continuă să înţeleagă şi să susţină importanţa procesului de extindere, ca şi în cazul Uniunii Europene. Pentru România, care fructifică statutul de ţară membră a UE şi NATO, modernizarea, digitalizarea, debirocratizarea şi pregătirea funcţionarilor sunt esenţiale pentru a asigura o creştere economică sustenabilă. Ne aflăm într-un moment complicat, dar care confirmă traseul corect al deciziilor guvernamentale, prin plasarea recentă a României în topul creşterii economice la nivel european", a precizat premierul Ciucă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tradatorule la puscarie cu tine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3349
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9683
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.8725

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb