PREMIERUL LANDULUI BAVARIA: Un aspect important este lupta împotriva corupţiei

A.M.
Internaţional / 3 iunie 2018

Markus Söder (sursa foto: Twitter)

Markus Söder (sursa foto: Twitter)

România este o ţară interesantă la nivel internaţional, dar numai în contextul luptei împotriva corupţiei, "împotriva vechilor obiceiuri, intereselor politice", a declarat sâmbătă premierul Landului Bavaria, Markus Söder, pentru Agerpres.

Într-o alocuţiune susţinută cu prilejul decernării premiului "Franz Josef Strauss 2018" preşedintelui Klaus Iohannis, de către Fundaţia germană Hanns Seidel, premierul bavarez Markus Söder a evocat excelentele relaţii dintre Bavaria şi România, precum şi activitatea politică a şefului statului, dar şi ca primar al Sibiului. La acestea se adaugă relaţiile privilegiate dintre landul bavarez şi saşii bănăţeni, conform Agerpres.

Totodată, Markus Söder a subliniat contribuţia la constituirea Uniunii Europene a patriotului Franz Josef Strauss, care şi-a dat seama că naţionalismul şi totalitarismul nu pot conduce decât la confruntări.

"Sunt oameni care îşi pun amprenta pe politica mondială. (...) Şi astăzi avem nevoie de oameni de stat ca Franz Josef Strauss şi considerăm că premiul care omagiază personalitatea sa este unul dintre cele mai frumoase premii. Când aţi devenit preşedinte ne-am gândit că va fi greu, va fi o cale grea, ne-am gândit la istoria, la evoluţia României. Dar România a reuşit în ultimii ani să facă paşi spre Europa. Un lucru important aici, în acest context, este lupta împotriva corupţiei, împotriva vechilor obiceiuri, intereselor politice - mă refer la vechile legături, mă gândesc la oamenii tineri care îşi pun speranţele în evoluţia României. în felul acesta România devine o ţară interesantă şi în plan internaţional, un mediu interesant, dar numai în contextul luptei anticorupţie - atunci poate să fie o ţară interesantă şi atrăgătoare. Lupta aceasta nu s-a încheiat, din câte am citit, şi trebuie să-mi exprim aici tot respectul pentru această luptă, iar premiul acesta trebuie să vă întărească în viitor în lupta împotriva corupţiei", a subliniat premierul Bavariei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Un neamț valorează cât 5 români la sfârșitul lunii când încasează banii făcând aceeași treabă?

    Localitățile unde erau nemți sunt mai pusti dar o să aibă tren de mare viteză cu 160 km/h de ce? Grâul trebuie dus pe calea ferată? Unde? Copșa Mică e un contrast de vechi - nou care naște întrebarea de ce CE reannoieste calea ferată acolo, de ce a lasat-o să se degradeze? Pentru un câștig de 30km/h de acum 30 de ani? Calea ferată e plină de marfare nemțești ce cara si unde în afara de lemn?  

    Culmea este că nici un tren de călători nu e de fabricație germana. Concluzia este că calea ferată se construiește pentru marfa? 

    Nemților le place corupția din România? Ne explică despre corupție dar investesc masiv aici? Asta înseamnă că alimentează corupția? 

    Ei știu cum să reducă corupția spre zero la ei dar la noi de ce nu le convine sa aibă aceleași legi ca la ei?

    1. Ciorduța lui make decpează la dragnea, dosarele nemților cu anticorupția în gură sunt puse la prescriere, sub calorifer.

    UN FEL DE hitler IN VARIANTA PORNO

    .... "Sunt oameni care îşi pun amprenta pe politica mondială. (...) Şi astăzi avem nevoie de oameni de stat ca Franz Josef Strauss şi considerăm că premiul care omagiază personalitatea sa este unul dintre cele mai frumoase premii. Când aţi devenit preşedinte ne-am gândit că va fi greu, va fi o cale grea, ne-am gândit la istoria, la evoluţia României. Dar România a reuşit în ultimii ani să facă paşi spre Europa. Un lucru important aici, în acest context, este lupta împotriva corupţiei, împotriva vechilor obiceiuri, intereselor politice - mă refer la vechile legături, mă gândesc la oamenii tineri care îşi pun speranţele în evoluţia României. în felul acesta România devine o ţară interesantă şi în plan internaţional, un mediu interesant, dar numai în contextul luptei anticorupţie - atunci poate să fie o ţară interesantă şi atrăgătoare. 

    Analizati cu atentie ce poate sa iasa din gura premierului bavarez!?. ..... în felul acesta România devine o ţară interesantă şi în plan internaţional, un mediu interesant, dar numai în contextul luptei anticorupţie - atunci poate să fie o ţară interesantă şi atrăgătoare.... 

    Capisci?... dar numai in contextul luptei impotriva coruptiei!. M-a rupt! deci Romania (saraca de ea) in rest nimic, neinteresanta. 

    A pune pe seama presedintelui (momentan) al Romaniei o poleiala de genul: "Sunt oameni care îşi pun amprenta pe politica mondială. (...) Şi astăzi avem nevoie de oameni de stat ca Franz Josef Strauss şi considerăm că premiul care omagiază personalitatea sa este unul dintre cele mai frumoase premii.... inseamna ca trebuie sa ai motive intemeiate sa pupi in cur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb