PREMIERUL LUDOVIC ORBAN: Alegeri parlamentare - în 6 decembrie, alegeri locale - la sfârşitul lunii septembrie

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a confirmat, la sfârşitul acestei săptămâni, declaraţia lui Eugen Tomac, preşedintele PMP - partid care este aliatul liberalilor la guvernare -, privind perioada în care vor fi organizate alegerile locale şi cele parlamentare.

În cadrul unei emisiuni de televiziune,Ludovic Orban a afirmat că momentul propice pentru desfăşurarea alegerilor locale ar fi sfâşitul lunii septembrie, începutul lunii ocombrie, alegerile parlamentare urmând a fi organizate pentru 6 decembrie.

Şeful Guvernului a spus: "După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi. A scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie - 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale. În ce priveşte alegerile parlamentare ele trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii".

Premierul a ţinut să risipească şi incertitudinea cu privire la o eventuală remaniere a Guvernului, informaţie prezentată de o parte din mass-media, şi care se referea la înlocuirea Monicăi Anisie - ministrul Educaţiei, lui Marcel Vela - ministrul de Interne şi lui Ion Ştefan - ministrul Lucărilor Publice, Administraţiei şi Dezvoltării.

Ludovic Orban a spus: "Va fi remaniere? O minciună gogonată. E a nu ştiu câta ştire falsă lansată în special de un site de ştiri, nu-i pronunţ numele. Rog reprezentanţii media să mă sune, pe cei care sunt jurnalişti. Pe cei care vor să dezinformeze le spun de pe acum: nu mai daţi ştiri false, că va trebui să iau măsuri împotriva fake-news-urilor promovate de unul sau două site-uri de ştiri".

În privinţa organizării alegerilor, amintim că Eugen Tomac, preşedintele PMP, a declarat vineri că este sigur că alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, iar cele generale pe 6 decembrie, "în ciuda unui curent promovat de către PSD şi alţi politicieni de a amâna toate alegerile pentru anul viitor, sub pretextul că trebuie să evităm expunerea cetăţenilor în faţa ameninţărilor generate de coronavirus".

El susţine că ţara are nevoie de o nouă administraţie şi un nou Parlament stabil, care să ia măsuri pentru a combate efectele draconice şi greu de estimat ale recesiunii prin care vor trece România şi Uniunea Europeană.

Amintim că Parlamentul a adoptat un proiect legislativ în care se prevede că data alegerilor locale va fi stabilită de către Legislativ, luând astfel prerogativa Guvernului în domeniul electoral. Proiectul legislativ a fost iniţiat de PSD şi aprobat de parlamentarii social-democraţi, de cei ai Pro România, ALDE şi UDMR. Liberalii au anunţat că vor contesta proiectul la Curtea Constituţională.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu am înțeles niciodată grabă lu Orban sa rezolve cat mai repede cu alegerile. Trăiește încă în iluzia că-i mai votează cineva după închisoare sau ce?

    Treziti-l pe Orban!  

    Orban joaca la cacealma. Ca si Iohannis si acest individ stie ca sunt, poate, ultimele alegeri libere inainte de dictatura, stie ca bugetul Romaniei va fi facut de Ursula, stie ca nu va mai avea voie sa dea niciun ban la pensioanri in schimbul voturilor si mai stie ca nu are bani nici acum dar.. .de ce sa nu joci cu carti pe care nu le ai in mana, lasand lumea sa creada ca le ai ??

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb