Premierul sârb, lovit în cap de o piatră, la comemorarea victimelor masacrului de la Srebrenica

Elena Deacu
Internaţional / 11 iulie 2015

Actualizare 17:20 Serbia condamnă o "tentativă de asasinat" asupra premierului Vucic

Ministrul de interne sârb a calificat sâmbătă drept "tentativă de asasinat" incidentul de la ceremonia organizată cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, de unde prim-ministrul Aleksandar Vucic a fost alungat cu pietre şi huiduieli de mulţime, relatează Reuters.

"Este un atac scandalos şi pot spune că poate fi perceput ca o tentativă de asasinat", a declarat Nebojsa Stefanovic pentru postul sârb de televiziune Pink.

"Bosnia nu a reuşit să asigure nici măcar condiţiile minime pentru siguranţa prim-ministrului", a adăugat ministrul sârb de interne.

La rândul său, şeful diplomaţiei sârbe, Ivica Dacic, a condamnat "un atac asupra întregii Serbii".

"Prim-ministrul s-a comportat ca un om de stat decizând să meargă să-şi prezinte omagiile în faţa victimelor. Este un atac nu numai asupra lui Vucic ci şi asupra întregii Serbii şi a politicii sale de pace şi cooperare regională", a afirmat ministrul de externe într-un comunicat citat de AFP.

---

Actualizare 15:25 Premierul sârb a fost lovit în cap de o piatră

Premierul sârb Aleksandar Vucic a fost atins la cap de o piatră aruncată de unul dintre participanţii la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica, relatează agenţia de presă sârbă Tanjug, preluată de France Presse.

"Delegaţia condusă de Aleksandar Vucic a părăsit ceremonia după un atac în cursul căruia prim-ministrul a fost atins de o piatră la cap şi ochelarii săi au fost sparţi", scrie Tanjug, care citează corespondenţii de la Srebrenica.

---

Premierul sârb Aleksandar Vucic a fost nevoit să plece sâmbătă de la ceremonia care comemora împlinirea a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, după ce o parte dintre participanţi au început să-l huiduie şi să arunce cu pietre în direcţia lui şi a delegaţiei sale, relatează Reuters şi AFP.

Potrivit Reuters, delegaţia premierului sârb a fost văzută îndreptându-se în viteză spre maşinile situate pe un deal din apropierea locului de desfăşurare a ceremoniei, dar precizează că nu ştie dacă Aleksandar Vucic a părăsit definitiv locul incidentului. AFP relatează că Vucic a plecat în fugă din cimitirul memorial, înconjurat de membrii serviciului său de pază, în timp ce organizatorii lansau prin portavoci apeluri la calm.

Aleksandar Vucic a depus o floare în faţa unui monument pe care se află numele a celor peste 6.200 de victime identificate şi înmormântate în acest cimitir, când mulţimea a început să scandeze "Allah Akbar" (Dumnezeu e mare) şi să arunce cu pietre în direcţia lui.

Înainte de a pleca spre Bosnia, premierul sârb a dat publicităţii un comunicat în care a condamnat "crima monstruoasă" de la Srebrenica.

"Au trecut 20 de ani de la teribila crimă din Srebrenica. Nu există cuvinte care să poată fi rostite pentru a exprima tristeţea şi regretele pentru victime, nici furia faţă de cei care au comis această crimă monstruoasă", a notat Vucic într-o scrisoare deschisă, însă fără a folosi cuvântul "genocid".

Mii de persoane sunt prezente sâmbătă la Srebrenica pentru a participa la ceremoniile care marchează 20 de ani de la masacrarea a 8.000 de bărbaţi şi băieţi musulmani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Este posibil ca dupa o lovitura la cap sa trebuiasca sa-ti operezi genunchiul? (nu neaparat cel stang)  

    1. intreaba-l pe Turcitul SCHIOP

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb