Premii de 500.000 de dolari la World Cyber Games 2006

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 20 august 2006

Finala festivalului de sport electronic - World Cyber Games (WCG) 2006 din România, organizată de Professional Gamers League (PGL) şi EXPOTEK, va avea loc în perioada 28 septembrie - 1 octombrie, la Romexpo. Aici, 320 de pasionaţi ai jocurilor pe calculator şi telefoane mobile se vor întrece pentru a se număra printre finaliştii ce vor participa la turneul final de la Monza în perioada 18-22 octombrie. World Cyber Games este cel mai important festival şi eveniment de sport electronic din lume, la care România se află anul acesta la cea de-a 5-a participare. La Monza, pe faimosul circuit de Formula 1, sunt aşteptaţi peste 800 de concurenţi din 72 de ţări, care se vor înfrunta pentru premii în valoare totală de 500.000 de dolari. România va participa la finala de la Monza cu opt jucători în echipa de Counter-Strike, doi jucători de FIFA 2006 şi un jucător de Need For Speed.

Professional Gamers League (PGL) este singura asociaţie din România care are ca scop promovarea sportului electronic. De la constituirea sa în februarie 2002, PGL a organizat campionatele naţionale de Counter-Strike, FIFA, Warcraft şi Need for Speed. Începând cu 2002, Professional Gamers League este partener cu World Cyber Games, participând la toate ediţiile.

Prima etapă a preliminariilor de anul acesta a avut loc la CERF - Computer & Electronics România Fair, în perioada 3-7 mai, şi a înregistrat peste 400 de concurenţi şi 1.000 de spectatori. Evenimentul a fost transmis în direct pe Internet, fiind urmărit de aproximativ 12.000 de persoane. La etapele preliminare ce se des-făşoară în mai multe oraşe din ţară participă în total 4.000 de jucători, dintre care 320 vor fi selectaţi pentru finala de la Bucureşti.

Având ca model Jocurile Olimpice, oraşul-gazdă al WCG la nivel global este schimbat în fiecare an, festivalul reunind cei mai buni jucători din lume pentru jocuri de PC, console şi telefoane mobile.

În ultimii ani, jucătorii profesionişti din România au obţinut rezultate de excepţie la această competiţie: locul 3 la Warcraft3 şi locul 4 la Counter-Strike în 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb