PRESA BRITANICĂ: ''Rusia intenţionează să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, dinspre Republica Moldova''

G.U.
Internaţional / 2 mai 2022

''Rusia intenţionează să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, dinspre Republica Moldova''

Rusia intenţionează să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, dinspre Republica Moldova, iar mai multe "indicii" arată că într-un viitor apropiat este posibil un atac asupra acestei foste republici sovietice, afirmă surse militare ucrainene citate de cotidianul britanic The Times, preluat astăzi de EFE, conform Agerpres.

Dacă o astfel de incursiune ar avea succes, ea le-ar permite forţelor ruse să pătrundă în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, dinspre vest, adaugă The Times.

"Credem că la Kremlin a fost luată deja decizia de a ataca Republica Moldova. Soarta Republicii Moldova este crucială. Dacă ruşii încep să obţină controlul, din punct de vedere militar suntem un obiectiv mai uşor (de cucerit - n.r.) şi ameninţarea la adresa Ucrainei va fi existenţială", a declarat pentru cotidianul britanic o sursă militară ucraineană.

Tensiunile au sporit în Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, după o serie de explozii misterioase atribuite "teroriştilor".

Analiştii occidentali cred că obiectivul Kremlinului este de a crea o legătură terestră dinspre Rusia de-a lungul întregii coaste a Ucrainei către Transnistria, tăind accesul Ucrainei la Marea Neagră, scrie The Times.

Potrivit unei surse militare, serviciile de informaţii ucrainene atrag atenţia asupra activităţii de la aerodromul principal din Tiraspol, "capitala" Transnistriei, ceea ce sugerează că ruşii se pregătesc pentru conflict, cu avioane de transport Iliuşin-76 şi, posibil, elicoptere care ar urma să ajungă aici.

Potrivit funcţionarilor occidentali, circa 1.500 militari ruşi ar fi staţionaţi în Transnistria, notează sursa citată.

Rusia ar putea crea un "pretext" pentru a interveni în Republica Moldova care să se suprapună cu defilarea de 9 mai, când ruşii sărbătoresc Ziua Victoriei, care marchează înfrângerea naziştilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. CE LE MAI PLACE SI LA ASTIA , SA INTARATE !!! SANT MAI RAI CA ROMANII , IN MATERIE DE PROPAGANDA !!! CU CE SA ATACE RUSII DIN TRANSNISTRIA ??? CU 2 BATALIOANE DE SOLDATI , ADICA 1400 - 1500 DE OAMENI ??? ARE DREPTATE , UCRAINIANUL ALA , CARE A POCNIT DIN DEGETE !!! ASA SI ESTE !!! LA CATE TRUPE AU IN JUR , UCRAINIENII AI LICHIDEAZA , IN 2 TIMPI , SI 3 MISCARI !!! CU CE OAMENI , SA DESCHIZI UN NOU FRONT ??? CE NAIBA , ENGLEZII ASTIA , CHIAR NU JUDECA DELOC ??? S-AU DOAR , DIN PARTEA CEALALTA A LUMII , FAC DOAR GALGARA ?????????????

    Tradatorii vestici care sprijina acum Ucraina tac, nimeni dintre acestia nu spune ca va apara Moldova pana la ultima suflare. ... Si aceasta tacere conspirativa va fi platita de America, Germania, Franta si toti cei care sunt astazi duplicitari. Rusia, prin ocuparea Moldovei va incepe sa fie din nou un mare imperiu, imperiu ce va dainui multi, multi ani si cei care astazi tac si nu apara Moldova, sunt complicii acestei tragedii umane.

    O sa primeasca si Moldova arme NATO ca Ucraina, astfel incat cei din Vest sa lupte pana la ultimul.......moldovean!

    Ca suntem pe Bursa.ro.

    Deci: daca intra Rusia in Moldova si e vorba ca Romania sa intervina cumva cam la cat se duce BET-ul? 

    1. va fi un numar irational, in ton cu interventia Romaniei :-D

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb