Preşedinta Maia Sandu organizează un mare miting pro-UE în capitala Chişinău

A.F.
Politică / 22 mai 2023

Preşedinta Maia Sandu organizează un mare miting pro-UE în capitala Chişinău

Un val de determinare a cuprins Moldova în timpul unui impresionant miting pro-UE desfăşurat în capitala ţării, Chişinău, iar evenimentul a fost organizat de preşedinta Maia Sandu şi a reuşit să atragă aproximativ 75.000 de oameni, care şi-au exprimat sprijinul puternic pentru integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, conform von.gov.ro.

Sursa precizează că mitingul a avut loc în contextul tensiunilor politice şi geopolitice existente în regiune şi guvernul pro-vest al preşedintei Sandu a acuzat Rusia că sprijină partidul opoziţiei pro-ruse Sor din Moldova, care a alimentat astfel tensiunile din ţară, însă Moscova a negat orice implicare în afacerile interne ale Moldovei.

Preşedinta Maia Sandu a luat cuvântul în faţa mulţimii entuziaste şi a declarat că Moldova nu mai doreşte să fie o ţară izolată, la periferia Europei şi a promis că, până în 2030, Moldova va deveni membră a Uniunii Europene, exprimându-şi hotărârea fermă de a transforma visul european în realitate, conform von.gov.ro.

Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană anul trecut şi a devenit candidat oficial în iunie 2022, alături de Ucraina, iar învazia Rusiei în Ucraina a sporit determinarea ambelor ţări de a se alătura UE, având în vedere protecţia pe care aceasta o oferă împotriva ameninţărilor ruseşti.

În ciuda provocărilor şi a situaţiei geopolitice complexe, Moldova a făcut progrese semnificative pe calea reformelor cerute de UE înaintea începerii negocierilor de aderare, aceste reforme includ modificări în sistemul judiciar şi angajamentul de a combate corupţia la toate nivelurile, menţionează sursa citată.

Analizele realizate de Pew Research Centre arată că state membre actuale ale Uniunii Europene au obţinut statutul de candidat în medie la 3,5 ani de la depunerea cererii, dar cu toate acestea, Moldova şi Ucraina au avut cererile lor aprobate mult mai rapid, în mai puţin de patru luni, potrivit sursei.

Uniunea Europeană a apreciat, potrivit von.gov.ro, progresele realizate de Moldova în implementarea reformelor necesare şi în combaterea corupţiei, iar preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a subliniat importanţa acestor reforme şi a afirmat că UE aşteaptă cu nerăbdare aderarea Moldovei.

În final, Moldova continuă să-şi consolideze legăturile cu Uniunea Europeană şi să-şi exprime hotărârea de a deveni parte integrantă a comunităţii europene. Drumul poate fi provocator, dar cu sprijinul şi angajamentul necesar, obiectivul aderării la UE poate deveni realitate pentru Moldova în viitorul apropiat, meţionează sursa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Trebuia sa facă REFERENDUM, nu adunări fără rost

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb