Preşedintele ANESFB îşi asumă greşeala de exprimare

D.I.
Miscellanea / 10 februarie 2018

Graţiela Drăghici (Sursa foto: Facebook)

Graţiela Drăghici (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANESFB), Graţiela Drăghici, a declarat, în cadrul uni interviu pentru Ştirile ProTv, că fiecare companie va decide dacă va angaja sau nu un expert în egalitate de şanse, precizează news.ro.

În cadrul interviului, Graţiela Drăghici s-a întrebat de ce femeile nu pot fi "motostivuitor" sau bărbaţii "om de serviciu".

Ulterior, într-o postare pe Facebook, oficialul s-a corectat, invocând numărul mare de întrebări adresate, dorinţa de a explica legea adoptată joi seară de Guvern şi presiunea timpului.

În cadrul intervenţiei anterior amintite, Graţiela Drăghici a declarat: "Legea este foarte clară. Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii mai masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru ca sunt, dar sunt puţine. De ce un bărbat nu poate fi om de serviciu?".

Într-o postare pe Facebook, preşedintele ANESFB a explicat ca i-au fost adresate "o multitudine de întrebări" şi aflată sub presiunea timpului, pentru ca urma un alt interviu, a folosit greşit cuvantul "motostivuitor", termenul corect fiind "motostivuitorist".

"Este motivul pentru care la un moment dat am facut acea afirmatie greşită şi orice om de buna credinta înţelege contextul", afirmă Drăghici.

Totodată, oficialul a criticat maniera în care răspunsurile sale au fost prezentate în cadrul reportajului:

"Ceea ce mi se pare nedeontologic, că tot e la moda termenul, este faptul ca după o oră de interviu , prin care am dorit în mod onest sa transmit informaţii utile tuturor femeilor din România , reportajul a cuprins în foarte mică măsură informaţiile de interes public prezentate în interviu şi s-a axat în cea mai mare parte pe atac la persoană şi la instituţia pe care o conduc.Îndrăznesc să cred ca domnişoara a venit din proprie iniţiativă si din entuziasm jurnalistic ci nu direcţionat, ce sa vezi, exact la o zi după ce au fost promovate în guvern, prin MMJS, cele doua legi foarte bune şi mult aşteptate, legi care vor oferi un răspuns unitar ş coerent problematicilor de gen din România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb