Preşedintele Camerei de Comerţ a Bucureştiului, urmărit penal de DNA

A.Z.
Ziarul BURSA #Companii / 4 aprilie 2012

Preşedintele Camerei de Comerţ a Bucureştiului, urmărit penal de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunţat, ieri, că efectuează acte de urmărire penală faţă de Sorin Petre Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). Domnul Dimitriu este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată, trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, în acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Gabriel Dan Mihuţ, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată, trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Şi Gabriela Dumitriu, consilier al preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată.

Procurorii arată că, în perioada iunie 2010 - martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Sorin Dimitriu, în asociere cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, a constrâns opt angajaţi ai instituţiei, prin ameninţarea cu încetarea contractului de muncă, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30% - 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lunar, un înscris intitulat "contract de sponsorizare" cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani. Până în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 lei.

În cazul a trei dintre salariaţii care au solicitat plata integrală a drepturilor băneşti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de muncă, fără a invoca un motiv plauzibil.

Celor trei inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar la data de 2 aprilie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. Oficialii CCIB inculpaţi în acest dosar urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Sorin Dimitriu a fost deputat în perioa-da 1996-2000, Consilier al Preşedintelui României în perioada 1996-1998, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului Proprietăţii de Stat (FPS) în perioada 1997-1998 şi ministru al privatizării în 1998.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb