Preşedintele chinez, în vizită la Bruxelles

E.D.
Internaţional / 30 martie 2014

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a sosit în această dimineaţă la Bruxelles, ultima etapă a turneului său european, pentru o vizită de stat de trei zile în Belgia, aceasta fiind şi prima vizită oficială a unui şef de stat chinez la sediul Uniunii Europene, informează France Presse.

Liderul chinez, care a fost întâmpinat la aeroport de către primul ministru belgian Eli Di Rupo, urmează să fie primit regele şi regina Belgiei, Philippe şi Mathilde, la palatul regal situat în centrul capitalei belgiene.

Punctul principal al acestei prime zile a vizitei va fi inaugurarea la începutul după-amiezii în parcul de animale Pairi Daiza (în sudul Belgiei) a unui pavilion ce va găzdui doi urşi panda gigant, care au fost împrumutaţi la sfârşitul lunii februarie pentru o perioadă de 15 ani de către Beijing Belgiei, în cadrul aşa-numitei 'diplomaţii panda'.

La această ceremonie vor participa preşedintele chinez şi soţia sa, cântăreaţa populară Peng Liyuan, precum şi cuplul regal belgian. Programul oficial oferă astfel posibilitatea primei apariţii publice a lui Hao Hao, unul din cei doi urşi panda.

Preşedintele Xi Jinping are pentru luni programate întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cu cel al Parlamentului European, Martin Schulz, precum şi cu şeful Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

La cererea sa, nicio conferinţă de presă nu a fost programată la sfârşitul discuţiilor axate pe schimburile economice.

Liderul chinez nu va apărea în public decât la sfârşitul dimineţii de marţi, când sunt prevăzute convorbiri consacrate relaţiilor UE-China la Colegiul Europa, care formează funcţionari europeni la Bruges.

Comerţul şi investiţiile cu Belgia ar trebui să domine restul vizitei sale, ce va culmina cu semnarea luni după-amiază a unei serii de contracte cu premierul belgian Di Rupo şi deplasarea sa la uzina Volvo de Gand (nord), cumpărată de Ford în 2010 pentru constructorul chinez Geely.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb