Preşedintele CIO afirmă că este ''prea devreme'' pentru a stabili ''scenariul final'' al Jocurilor Olimpice de la Tokyo

J.P.
Miscellanea / 10 septembrie 2020

Preşedintele CIO afirmă că este ''prea devreme'' pentru a stabili ''scenariul final'' al Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a afirmat miercuri că este "prea devreme" pentru a risipi incertitudinile cu privire la modul de organizare a Jocurilor de la Tokyo, a căror desfăşurare va depinde în special de progresele înregistrate în depistarea Covid-19 şi a posibilelor vaccinuri, informează AFP, conform Agerpres.

"Nu ştim cum va arăta lumea mâine. Cum putem spera că vom şti cum va arăta lumea peste 316 zile?", a rezumat şeful CIO, prestat de întrebări la finalul unei reuniuni a Comitetului Executiv al instanţei pe care o conduce.

După amânarea istorică a JO de la Tokyo până în vara anului 2021, din cauza pandemiei, organizatorii au promis Jocuri "simplificate", cu peste 200 de măsuri studiate, dar nu s-a luat încă nicio decizie concretă, cea mai vizată fiind reducerea numărului de spectatori.

"În următoarele săptămâni, veţi vedea discuţii importante şi intense cu privire la diferitele scenarii" destinate "garantării unui mediu sigur pentru toate persoanele implicate în competiţia din vara viitoare", a promis şeful CIO.

"Nu este uşor, dar desigur se studiază distanţarea socială", a spus el, în condiţiile în care Jocurile vor reuni 11.000 de sportivi din 206 ţări, însoţiţi de cel puţin 5.000 de oficiali şi antrenori, 20.000 de reprezentanţi ai mass-media şi 60.000 de voluntari.

Dar "este prea devreme pentru a da un răspuns concret privind scenariul final", "prea devreme pentru a stabili un termen limită", a insistat Thomas Bach, care consideră că doi parametri cruciali în acest sens sunt "dezvoltarea testelor rapide" şi posibile "vaccinuri" împotriva Covid-19.

În ceea ce priveşte testele rapide de depistare a coronavirusului, "putem fi de un optimism prudent, conform informaţiilor noastre şi a contactelor pe care le avem cu experţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dar şi cu companii farmaceutice", a explicat responsabilul german.

"De asemenea, primim veşti încurajatoare despre dezvoltarea vaccinurilor. Acestea nu vor fi remediul miraculos, dar vor putea facilita foarte mult organizarea Jocurilor", a adăugat Bach.

La începutul acestei săptămâni, într-un interviu acordat AFP, vicepreşedintele CIO, John Coates, a promis că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc "cu sau fără" coronavirus şi vor începe "pe 23 iulie anul viitor".

Cu toate acestea, graniţele Japoniei rămân în mare parte închise, iar mulţi experţi se îndoiesc că pandemia va fi sub control până în vara viitoare, în timp ce majoritatea japonezilor se pronunţă în favoarea unei noi amânări sau chiar a unei anulări a Jocurilor.

Autorităţile japoneze, la fel ca şi CIO, au precizat că nu vor ca Jocurile Olimpice să fie amânate pentru a doua oară. Dar niciun oficial olimpic nu s-a exprimat în mod public în privinţa anulării evenimentului, ceea ce ar reprezenta o premieră pe timp de pace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb