PREŞEDINTELE CNIMMPR Anul 2005 s-a încheiat cu un mediu de afaceri satisfăcător

Ziarul BURSA #Companii / 20 aprilie 2006

Evoluţia mediului de afaceri şi a întreprinderilor mici şi mijlocii, în semestrul al doilea al anului fiscal 2005, ce s-a încheiat la finele lunii martie, este satisfăcătoare, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

În fiecare semestru, CNIPMMR elaborează evaluarea situaţiei de ansamblu a IMM-urilor din România pe semestrul anterior.

Conform acestei evaluări, rata medie a şomajului pentru cel de-al II semestru din 2005 este de 5,7 la sută, iar cîştigul salarial mediu lunar net este de 13,5 la sută. Totodată, în această perioadă s-a înregistrat comparativ cu anul trecut o fiscalitate pe forţa de muncă în creştere în medie cu 1 pînă la 2 procente.

Impozitul pe profit a fost de 16 la sută, iar impozitul pe dividente a fost de zece la sută. În semestrul II din 2005, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2004, numărul de impozite şi taxe a crescut, fiind introduse noi taxe: accize la electricitate, la gaz metan, la gaz natural utilizat drept carburant, la gaze petroliere lichefiate utilizate drept carburant şi pentru încălzire, la cuptoare cu microunde şi aparate de aer condiţionat, un nou cod NC.

Moneda naţională în aceeaşi perioadă s-a apreciat cu 12,9 la sută faţă de anul 2004, rata medie a dobînzilor de politică monetară fiind în prezent de 8,5 la sută. În acest cadru, numărul societăţilor înmatriculate la Registrul Comerţului a crescut în semestrul II al anului 2005 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior cu 1,74 la sută, în timp ce societăţile comerciale radiate din Registrul Comerţului s-a ridicat la un procent de 254,88 la sută.

IMM-urile, în ultimul semestru al anului 2005, au obţinut un profit mediu între 5 - 7 la sută şi au înregistrat pierderi în medie cu 2-3 la sută. Cifra de afaceri a IMM-urilor a crescut în medie cu 5 - 10 la sută. Pierderile înregistrate de IMM-uri s-au axat în marja de 0,5 la sută. Numărul salariaţilor din cadrul IMM-urilor a crescut şi el în medie tot cu 0-5 la sută. În ceea ce priveşte investiţiile efectuate de IMM-uri, acestea au crescut în al doilea semestru al anului 2005 între 4-6 la sută. În aceste condiţii volumul total al exporturilor realizate de firmele din sectorul privat s-a majorat şi el cu 23,32 la sută, informează Rompres.

Luînd în calcul toţi aceşti indicatori, reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii consideră că mediul de afaceri a fost satisfăcător, iar în acest ritm IMM-urile sunt pregătite în jur de 30 la sută pentru aderare la Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb