Preşedintele Colegiului Medicilor: Obligarea medicilor să aleagă între stat şi privat aduce mari prejudicii sistemului de sănătate

F.A.
Politică #Sănătate / 20 august 2010

Aproape 20% din medici lucrează atât în sistem public cât şi în privat, iar obligarea lor să aleagă între cele două va aduce mari prejudicii, pentru că doctorii cu notorietate vor pleca acolo unde sunt mai bine plătiţi, declară preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astarastoae, citat de Mediafax, potrivit HotNews.ro.

"Nu pot spune cu exactitate câţi medici lucrează în sistemul public şi în privat deopotrivă. Estimez că ar fi cam 20 la sută. Riscul unui astfel de act care i-ar pune pe medici să aleagă între cele două sectoare şi pe care ministrul Sănătăţii vrea să-l pună în dezbatere publică ar putea face ca doctori de notorietate să plece în privat, unde sunt foarte bine plătiţi şi unde au condiţii de lucru de excepţie, lăsând libere posturi", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si in prezent doctorii si oricare oameni normali "merg" acolo unde castiga mai bine.

    Daca doctorii vor sa lucreze cu totii in sistemul privat, foarte bine, doar ca daca romanii nu vor avea cu totii bani pentru a apela la sistemul privat, s-ar putea sa nu mai fie atat de bine platiti cu totii. 

    Nu este normal ca doctorii sa lucreze in doua sisteme concurente. Nu este normal ca doctorii sa atraga pacienti "rentabili" din sistemul de stat catre cabinetele lor private, dar pentru consultatii neprofitabile si analize sa ii trimita pe pacienti tot la policlinicile de stat. 

    Iar apropos, mita data doctorilor in sistemul de stat ar trebui si ea interzisa. Sau ce, doctorii nu se pricep sa faca si ei un pic de puscarie acolo? 

    Tara are lipsa de doctori, dar asta fiindca cei tineri nu sunt lasati sa lucreze si multi dintre cei tineri sunt extrem de prost pregatiti in minunatul sistem de invatamant public/privat romanesc. Din acest motiv nu sunt doctori, nu fiindca ar castiga prea pubin. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb