Preşedintele Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU

J.P.
Politică / 21 septembrie 2021

Preşedintele Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se desfăşoară la New York, în Statele Unite ale Americii, conform Agerpres.

Alături de şeful statului este prezent ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este "Construirea rezilienţei prin speranţă vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucţia durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului şi revitalizarea Organizaţiei Naţiunilor Unite".

Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt debutează marţi, fiind cel mai important eveniment internaţional anual de diplomaţie multilaterală.

În prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale, preşedintele Klaus Iohannis va susţine intervenţia naţională în plenul Adunării Generale.

"Participarea preşedintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidenţiere a poziţiei ţării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare, bazate pe principii democratice solide şi respectarea dreptului internaţional. Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia importanţa ordinii internaţionale bazate pe reguli, precum şi a unui multilateralism eficient şi echitabil, în beneficiul tuturor cetăţenilor statelor membre ONU", a arătat Administraţia Prezidenţială.

Miercuri, şeful statului va participa la "Evenimentul Informal la Nivel Înalt privind Acţiunea Transformativă pentru Natură şi Oameni".

Totodată, şeful statului va lua parte, la invitaţia preşedintelui SUA, Joe Biden, miercuri, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul noului coronavirus (Global COVID-19 Summit: Ending the Pandemic and Building Back Better Health Security to Prepare for the Next), organizat de către acesta.

Administraţia Prezidenţială arată că preşedintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj prin care vor fi reliefate eforturile ţării noastre de combatere a pandemiei, precum şi susţinerea pentru construirea unei arhitecturi globale rezistente de securitate a sănătăţii, care să permită gestionarea adecvată a crizelor neprevăzute.

Programul preşedintelui Iohannis cuprinde, de asemenea, o serie de evenimente formale consacrate în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

În marja participării la Adunarea Generală a ONU, miercuri, şeful statului va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai Organizaţiei American Jewish Committee (AJC).

La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, lucrările evenimentului se derulează cu prezenţa fizică a şefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bani cheltuiti inutil.

    DRAGI ROMANII CARE CITIȚI ACESTE RÂNDURI SA ȘTIȚI PENTRU CE ESTE ACEASTA ȘEDINȚA ȘI CE ASCUNDE ȘI CE VREA SA SE PREGĂTEASCĂ ÎNTREGI PLANETEI. ANTICRIST TATĂL MINCIUNI IA CHEMAT LA RAPORT PE TOȚI PREȘEDINTE DE TARA PUȘI, SUPUȘI LUI, PUȘI DE UNELTELE LUI ADICĂ GAY DE LA BRUXELLES, LA FEL CUM ESTE LA NOI PUS DE UNELTELE LUI GAY DE LA BRUXELLES NU VOTAT DE NOI ROMANII ACEST TRĂDĂTOR DE TARA, CRIMINAL ÎN SERIE, BIN LADEN DE LA COLECTIV, CĂLCĂTOR PESTE CADAVRE, TRAFICANTUL DE COPII ELTON JOH(IN ANUS) ANUS. DE CE CREDEȚI CA ACEASTA ȘEDINȚA ÎNCEPE EXACT CU PREȘEDINTELE BRAZILIEI BOLSANERO.. PENTRU CA ACEST PREȘEDINTE NU CREDE ÎN ACESTE VACCINURI, ADICĂ OTRAVURILE LUI ANTICRIST EL ÎL ARE PE ISUS HRISTOS ÎN INIMA. AU FOST 2 ȘI MAI SUNT ÎNCĂ 5.ACESTE OTRAVURI SUNT PENTRU CONTROLUL OMENIRI, ÎMBOLNĂVIREA OMENIRI ȘI ÎNCHINARE DUMNEZEULUI FALS ANTICRIST TATĂL MINCIUNI. ASA CA NU VA VACCINAȚI. SA ȘTIȚI CA MAI SUNT 5 TARI ÎN LUME CARE NU I SE INCHINA ȘI NU IA DAT PUTEREA ÎN MINA. BRAZILIA, RUSIA, INDIA ȘI ÎNCĂ 2.ASTAZI VA PRIMI VOTUL DE INVESTITURA ȘI ÎNCHINARE LUI ANTICRIST ȘI SE PUNE LA CALE NOUA ORI DULCE MONDIALA CREAREA UNUI GUVERN MONDIAL LA CARE TOATE TARILE I SE VA SUPUNE. CINE ARE URECHI SA AUDĂ ȘI CINE ARE OCHI SA VADĂ CE V AM SPUS. NI SE ASCUNDE ADEVĂRUL STAȚI TREJI MULTĂ RUGĂCIUNE ȘI NĂDEJDE ÎN DUMNEZEU CA EL NE APARĂ. ASTĂZI ACESTI PUSI PREȘEDINTE CARE I SE INCHINA VA PRIMI PUTERI ABSOLUTE. NU VA VACCINAȚI. DRAGA REDACȚIE BURSA SA NU ȘTERGI ACEST TEXT ȘI MESAJ CA SA L CITEASCĂ TOȚI ROMANII ȘI SA SE INFORMEZE UNUL PE ALTUL. MULȚUMESC ANTICIPAT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb