Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu directorul general al OMC

A.C.
Politică / 5 iulie 2017

Klaus Iohannis (Sursa foto: presidency.ro)

Klaus Iohannis (Sursa foto: presidency.ro)

Actualizare 19:45 Premierul Mihai Tudose a avut o întrevedere cu directorul general al OMC

Prim-ministrul Mihai Tudose a discutat, la Palatul Victoria, cu directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, despre politicile de stimulare a investiţiilor asumate de Guvern, în perspectiva promovării lor cu prilejul celei de-a 11-a Conferinţe Interministeriale a OMC, care va avea loc în luna decembrie, la Buenos Aires, potrivit unui comunicat de presă.

Şeful Executivului a subliniat, cu referire la evoluţiile pozitive ale principalilor indicatori economici: "România merge în direcţia bună, chiar dacă ritmul nu este mereu cel pe care ni-l dorim. Dorim să împărtăşim din exemplele noastre de succes şi, la rândul nostru, suntem deschişi să învăţăm din experienţa partenerilor noştri".

Directorul general al OMC, Roberto Azevedo, a apreciat viziunea Guvernului României de susţinere a micilor investitori şi stimulare a iniţiativei private, prin programele lansate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

"România a făcut paşi importanţi şi apreciez viziunea Guvernului în acest sens", a afirmat directorul general al OMC, invitând partea română să împărtăşească bunele practici în cadrul organizaţiei.

Prezent la întrevederea de la Palatul Victoria, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a menţionat dorinţa României de a deveni mai vizibilă la nivel global, prin iniţiative menite să sprijine internaţionalizarea companiilor româneşti.

(A.C.)

--------

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, la Palatul Cotroceni, vizita directorului general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, care a apreciat progresele pe care România le-a făcut în ultima perioadă ca membru al Uniunii Europene şi ca economie de piaţă consolidată, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit comunicatului, această vizită face parte dintr-o serie de întâlniri care au scopul de a consolida cooperarea economică internaţională din cadrul şi prin intermediul OMC.

În debutul întrevederii, Roberto Azevedo a apreciat "progresele semnificative pe care România le-a făcut în ultima perioadă, ca membru al Uniunii Europene şi ca economie de piaţă consolidată", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, printre subiectele discutate s-au aflat şi tendinţele globale actuale în domeniul politicilor economice, precum şi teme aflate pe agenda reuniunii G20 de la Hamburg, din 7-8 iulie.

"În ciuda faptului că politicile comerciale sunt aproape permanent supuse tentaţiilor protecţioniste, au fost evidenţiate progresele economiei mondiale tocmai în contextul oportunităţilor economice oferite de comerţul liber", se spune în comunicat.

Totodată, preşedintele Iohannis a apreciat rolul şi contribuţiile OMC la cooperarea economică internaţională, prin promovarea liberalizării comerţului internaţional.

"De asemenea, a fost subliniată ideea că procesul de liberalizare a schimburilor comerciale a adus beneficii deopotrivă ţărilor dezvoltate şi celor aflate în dezvoltare, prin accesul la produse de calitate superioară, crearea de locuri de muncă, sporirea fluxului de investiţii străine directe, transferul de tehnologii şi inovaţii", se precizează în comunicat.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor s-a arătat că beneficiile comerţului liber sunt cu atât mai evidente cu cât politicile economice se vor raporta, în mod consecvent, la principiile economiei de piaţă, prin promovarea liberului schimb nu doar la nivelul relaţiilor economice internaţionale, ci şi în raport cu mediile de afaceri de la nivel naţional.

Totodată, şeful statului a menţionat faptul că orientarea către competitivitate necesită şi o flexibilitate sporită, în special în sfera pieţei muncii.

"În acest sens, se impune regândirea profundă a rolului sistemului educaţional în dezvoltarea unei economii dinamice şi inovative, prin care să fie valorificate avantajele competitive de care dispunem şi, în plus, să fie prefigurate soluţii prospective pentru economia viitorului, bazată tot mai mult pe digitalizare şi inovaţie tehnologică", se precizează în comunicat.

De asemenea, au fost abordate şi provocările actuale cu care se confruntă Uniunea Europeană, nu doar cele referitoare la Brexit, ci şi cele privitoare la politicile prin care statele membre încearcă să susţină sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, antreprenoriatul, creativitatea şi inovaţia, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb