PREŞEDINTELE IRANIAN HASSAN ROHANI: "Actualul stat Israel nu este legitim"

Ziarul BURSA #Politică / 13 noiembrie 2015

Preşedintele iranian Hassan Rohani a declarat recent, într-un interviu pentru media franceze, că "actualul stat Israel nu este legitim" şi că printre refugiaţii de origine palestiniană ar trebui organizat un vot asupra restabilirii teritoriului de dinainte de 1948.

"Actualul stat Israel nu este legitim. De aceea nu avem relaţii cu ei, deoarece nu considerăm acest stat ca fiind legitim", a declarat Rohani, conform traducerii afirmaţiilor sale de către postul public de televiziune France 2, scrie France Presse, potrivit Agerpres. "Considerăm că toate persoanele care sunt de origine palestiniană şi care rătăcesc în străinătate ar trebui să poată reveni pe pământurile lor. Ar trebui să existe alegeri publice sub supervizarea ONU şi, indiferent care ar fi rezultatele, le vom accepta", a adăugat el.

Rugat să îşi explice ideea, Rohani a declarat că nu vorbeşte de două state (unul israelian şi unul palestinian), ci de "unul singur":

"Considerăm că toată lumea trebuie să se reunească pentru a vota asupra întregului teritoriu palestinian aşa cum era în frontierele sale de dinainte de 1948 (data creării Israelului - n.r.) (...) Considerăm că toţi evreii, toţi musulmanii, toţi creştinii şi toate persoanele care sunt originare din Palestina şi care rătăcesc în străinătate ar trebui să poată reveni în Palestina".

Iranul, mult timp ostracizat pe plan mondial, a început reintegrarea sa pe scena internaţională după semnarea acordului privind programul nuclear între Teheran şi marile puteri, la 14 iulie, la Viena.

Israelul, care consideră Iranul drept o ameninţare la existenţa sa, a denunţat permanent acest acord şi relegitimarea Republicii Islamice.

Preşedintele Rohani, considerat un moderat comparativ cu predecesorul său Mahmoud Ahmadinejad, este aşteptat luni şi marţi în Franţa, în prima sa vizită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb