Preşedintele Klaus Iohannis participă la deschiderea anului universitar la Constanţa

A.C.
Politică / 2 octombrie 2017

Preşedintele Klaus Iohannis participă la deschiderea anului universitar la Constanţa

Actualizare 11:53 Klaus Iohannis, despre şcolile doctorale: "Nu avem o soluţie permanentă pentru acreditarea şcolilor doctorale"

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat astăzi, la deschiderea anului universitar la Constanţa, faptul că nu există încă o baza de date cu toate doctoratele din România.

Preşedintele României a menţionat: "Pentru a putea lupta împotriva ignoranţei, pentru a deveni un reper moral şi ancora a statului de drept, universităţile româneşti trebuie să aibă o reputaţie solidă, bazată pe un nivel rdicat de credibilitate. Ani de-a rândul această credibilitate a fost zguduită de o serie scandaluri de plagiat. Din nefericire, chiar şi azi, nu găsim o bază de date a lucrărilor de doctorat, nu avem o soluţie permanentă pentru acreditarea şcolilor doctorale. Toate aceste probleme pot afecta credibilitatea diplomelor absolvenţilor noştri pe plan internaţional, punându-i în dezavantaj chiar pe tinerii care au depus eforturi considerabile pentur a-şi finaliza studiile cu succes. Nu este de acceptat să ne batem joc de eforturile lor din dorinţa de a proteja reputaţia personală a unui număr de indivizi care şi-au dorit o carieră sau un titlul academic pentru care nu au fost realmente pregătiţi".

Iohannis a spus că există posibilitatea ca ţara noastră să devină "o ţară ca afară", dar pentru asta este nevoie de universităţi care promovează adevărul şi gândirea critică.

"Auzim sintagma vrem o ţară ca afară, se poate, dar pentru a avea o ţară că afară, avem nevoie de univeristăţi ca afară, care promovează adevărul, gândirea critică, moralitatea, în toate activităţile lor. Mi-ar plăcea dacă universităţile ar ajuta la demontarea miturilor nefondate pe care le regăsim în spaţiul public", a subliniat Klaus Iohannis care a dat ca exemplu "mitul fals conform căruia prea mulţi tineri merg la facultate", pe când România este pe ultimul loc la numărul de persoane de 30-40 de ani cu studii superioare, care "afectează bunăstarea tuturor" şi competitivitatea.

"Asta nu înseamnă că trebuie încurajate universităţi cu management disfuncţional doar de dragul statitisticilor", a adăugat Iohannis

(A.C.)

-----

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent, luni, la manifestările prilejuite de deschiderea anului universitar la Constanţa, evenimentul fiind organizat de către Primărie, în Piaţa Ovidiu. La ceremonie vor fi prezenţi studenţi ai Universităţii Ovidius, ai Universităţii Maritime şi ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", potrivit unui comunicat de presă.

Conform comunicatului Primăriei Constanţa, în 2 octombrie, de la ora 11:00, în Piaţa Ovidiu, se va desfăşura evenimentul prilejuit de deschiderea anului universitar 2017-2018, ceremonia fiind marcată de prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Evenimentul este organizat de către Primăria Municipiului Constanţa în parteneriat cu Universitatea Ovidius, Universitatea Maritimă şi Academia Navală "Mircea cel Bătrân", informează sursa.

Accesul publicului se va face între orele 09.30 - 10.30.

Conform sursei citate, accesul autovehiculelor în zona peninsulară a Constanţei, luni, între orele 8.00 - 13.00 se va realiza prin prezentarea unui act de identitate din care rezultă că utilizatorul autoturismului domiciliază în zona afectată de restricţii (în cazul riveranilor), sau deţine un permis de trecere eliberat de autorităţile competente.

În zonă va fi interzis accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranţă, cu excepţia autovehiculelor aparţinând instituţiilor publice/persoanelor invitate/ acreditate să participe la acest eveniment.

Totodată, maşinile care aprovizionează agenţii economici aflaţi în zona de siguranţă vor avea acces doar până la ora 7:00, se mai arată în comunicat.

Primăria municipiului Constanţa recomandă constănţenilor care vor lua parte la evenimentul organizat luni, în Piaţa Ovidiu, să folosească mijloacele de transport în comu,n ori să aleagă deplasarea pietonală, în acest fel se vor evita blocajele auto în zona peninsulară a oraşului.

Potrivit sursei citate, este pentru al doilea an consecutiv când deschiderea anului universitar are loc în Piaţa Ovidiu, la evenimentul din 2016 fiind prezente Universitatea Ovidius şi Universitatea Maritimă, acestora adăugându-li-se în acest an şi Academia Navală "Mircea cel Bătrân",.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb