Preşedintele Patronatului Cărnii de Porc contestă amenda primită de la Garda de Mediu

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 25 august 2009

Preşedintele Patronatului Ro­mân al Cărnii de Porc, omul de afaceri brăilean Gheorghe Caruz, a contestat în instanţă o amendă în valoare de 35.000 de lei, aplicată de comisarii de mediu pentru evacuarea repetată în fluviul Dunărea de ape uzate de la ferma sa de creştere a porcilor. Potrivit Agerpres, Gheorghe Caruz susţine că amenda a fost aplicată pentru o faptă care nu există, motiv pentru care a depus o contestaţie în instanţă. Directorul coordonator adjunct al Gărzii de Mediu Brăila, Marian Dragomir, precizează că dosarul este întocmit legal şi în mod profesionist, incluzând documente care vor fi de ajutor în cazul unui proces.

La sfârşitul lunii trecute, comisarii Gărzii de Mediu Brăila au descoperit că sursa mirosurilor care fac insuportabile zilele de vară în oraş şi care au dus, în repetate rânduri, la proteste din partea organizaţiilor de mediu şi a cetăţenilor este reprezentată de peste 4.200 tone de compost, lăsate să fermenteze pe o platformă betonată în incinta unităţii. Resturile găsite sunt formate din nămolul scos din bazinele de decantare ale staţiei de epurare, nămol rezultat din bălegar, urină de porc şi ape uzate provenite de la spălarea halelor.

În mod normal, acest nămol trebuie ţinut în aer liber maximum 13 luni, timp în care se transformă în compost propice utilizării ca îngrăşământ natural. Lăsat mai mult timp în aer liber, nămolul fermentează după fiecare ploaie care îl udă, răspândind în atmosferă mirosurile greu de suportat.

Potrivit şefului Gărzii de Mediu, "Complexul de Porci", firma omului de afaceri Caruz, se află în procedura de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu, procedură care durează de un an de zile, ceea ce înseamnă o perioadă foarte mare pentru obţinerea acestui gen de avize. Gheorghe Caruz are termen până în 2011 să îşi rezolve problemele de mediu, investiţii care se ridică la peste 800.000 de euro, iar, potrivit Comisariatului Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu, el este în grafic cu implementarea acestor obiective.

Autorizaţia de mediu eliberată pentru Complexul de Porci prevede obligativitatea de a se realiza, o dată pe an, analize de laborator care să arate concentraţia de amoniac şi de hidrogen sulfurat, substanţe responsabile de producerea mirosului la nivelul halelor şi al platformei de depozitare a dejecţiilor animale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb